Gewone, rare en winnende stippen

Een heerlijk weekeinde voor de stipnemers en voor de strafworpencompetitie! We hadden drie soorten stippen: gewone (mis of raak), rare (de naam zegt het al: raar, apart) en winnende stippen (allesbeslissend). Wat een weekeinde voor momenten van eer en glorie!

Het begon al afgelopen dinsdag; Coaches van de F2, Annemarije en Marieke, renden op me af. Rik (1-1) heeft een strafworp gescoord! En strafworpen tijdens de wedstrijd komen niet zo vaak voor in de F’jes. Koelbloedig scoorde Rik deze kans. Ook David van de P. (2-2) wist dinsdag zijn eer hoog te houden (En zondag zou het nog hoger worden, zie verderop).

Gewoon

Wat is ‘gewoon’ eigenlijk? Is het  ‘normaal, niet verrassend’ of juist ‘ik doe het even’? Lees verder en oordeel zelf: Jerry (1-0) en Yahyah (1-0) raakten gewoon de onderkant van de mand. Myka (1-0) en Kim leverden gewoon een airball af. Stefan K. (1-0) miste gewoon en Jeffrey (2-1) deed het gewoon voor de helft. Arjan (3-3), Maurice (2-2), Sander Ho. (1-1) en Cherique (1-1) scoorden gewoon. O ja, die van Cherique was gewoon feilloos!

Rare stippen

Synergo 7 zorgde voor twee rare stippen. Marcel D. (1-0) wilde zijn stip nemen, maar zag zijn heer inlopen. Hij bewoog, maar stopte met zijn beweging en keek naar de scheids. De scheids wachtte af en Marcel gooide de bal omhoog. Mis. Marjolein (1-0) nam haar stip door de bal 30 centimeter omhoog te laten komen. Ze ving vervolgens de bal op en speelde door. Ze was het niet eens met haar strafworp. De acties van beiden zijn voor het klassement in de strafworpencompetitie niet slim, maar voor het entertainment geniaal: dit blijft hangen!

Winnende stippen

Voor Ilan hét moment van de eer: hij scoorde de winnende strafworp bij de B1! Het valt niet mee om op een gelijke stand in de laatste minuten een stip te mogen (moeten) nemen! Wat een spanning! Achteraf bleek dit bij Ilan heel erg mee te vallen: “Ik had geen idee hoelang we nog moesten spelen en ik wist niet wat de stand was.” David van de P. (1-1) wist precies wat de stand was; 11-11. En het was nog minder dan 30 seconden te spelen. Het was en is zijn moment van eer: David maakte de winnende treffer van Synergo 1!

Rectificatie

Vorige week meldde ik dat Casper een strafworp gescoord had. Een mailtje van Casper bracht een ander licht op de zaak: Casper had helemaal geen stip genomen! Bij mij was blijven hangen dat de voormalig nummer-1 de stip genomen had. Ik dacht toen aan Casper, maar er werd Sander Ha. bedoeld. Bedankt voor de mail, Casper.

Top en tob

Staan de topper en tobber al vast? Of gaat Danny nog iets doen aan de tob-positie van Luc? Of doen Loreah en Steven nog een gooi naar de plaats van topper Ferry? En zullen Luc en Ferry nog een tegenactie inzetten? We wachten het in spanning af!

De tob-0%                          De top-100%                    
1. Luc (B2) 4-0   1. Ferry (S3) 7-7
2. Danny (S6) 3-0   2. Loreah (D2)  4-4
3. Daan (S3) 2-0   2. Steven (S3) 4-4
3. Leon (S5) 2-0   3. Zarah (B2) 2-2 
3. Juna (S8) 2-0   3. Casper (S8) 2-2 
3. Ruud (MW) 2-0   3. Ewoud (S5) 2-2 
3. Sjoukje (B1) 2-0   3. Sander S. (S5) 2-2 
3. Floor (B3) 2-0   3. Eric (S3) 2-2 
3. Ruth (C1) 2-0      
3. Kiran (C2) 2-0      
3. Marnix (D2) 2-0      
3. Myka (D2)  2-0       
         

Iedereen weer bedankt voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofmanapenstaartjeziggo.nl!

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2009-2010