De klapper van de week: Synergo 2!

En de klapper van de week is… Synergo 2! Met speels gemak werd ook Dordrecht verslagen. Met acht punten uit de laatste zes wedstrijden kan er weer naar boven worden gekeken. Maar er gebeurde meer dit weekend.

Het tweede begon desastreus aan de zaalcompetitie. De eerste vijf wedstrijden leverden maar een schamel punt op. Het degradatiespook kwam zelfs om de hoek kijken. De laatste weken is de weg omhoog echter ingezet. Met de overtuigende 12-17 overwinning op Dordrecht neemt Synergo 2 definitief afstand van de onderste regionen. De derde plek is zelfs nog binnen bereik.

Vanaf minuut een vielen de doelpunten gemakkelijk en het moet gezegd, de dames hadden een aardige bijdrage. Dordrecht kon nog heel even in de buurt blijven, maar bij rust was al een gat van zes punten geslagen. Na rust liep het heel even stroef, maar richting het einde kon de score verder opgevoerd worden. De teller stokte bij 17, een seizoensrecord voor Synergo 2.

Zaterdag

Het was vanaf tien uur gezellig druk in De Dreef. De E1, D1, C1, A1, S7 en S6 speelden thuis. De zes thuiswedstrijden leverden vier overwinningen op. De E1, D1, S7 en S6 wonnen, soms nipt (S6, 12-11), soms ruim (D1, 9-2) en soms er tussen in (S7, 13-10). De C1 deed het een stuk beter tegen Tiel dan vorige keer, maar werd in de achtervolging gedwongen door de vele doorloopballen van Tiel. Helaas kwamen ze niet verder dan 8-10. De A1 had veel publiek opgetrommeld en speelde een leuke wedstrijd tegen Viking. Een overwinning zat er echter niet in. De meningen over het optreden van de scheidsrechter waren verdeeld.

’s Middags kreeg het vierde steun in de uitwedstrijd tegen De Corvers. De supporters waren vooral afgekomen op de berichten van vorige week. In Houten – waar tegenstander Victum huist – had men geen goed woord over voor het grove spel van Synergo 4. Maar wat bleek later? Victum bleek zelf moeite te hebben met het feit dat ze simpelweg werden overklast door het vierde. In de wedstrijd tegen Corvers ging het er gemoedelijk aan toe. Misschien dat de goed lachse en kleine scheidsrechter hier aan bijdroeg. “Was het geen voetbal? Oke, dan niet. Dan is het een spelhervatting voor De Corvers.” Ach ja, wat maakt het uit, Synergo 4 won en daar gaat het om.

Zondag

Er is genoeg gesproken over de geweldige doelpunten van de dames van het tweede. Van Synergo 3 en 1 kwamen echter minder positieve berichten. Het derde leed zijn eerste nederlaag in tijden. De voorsprong op concurrent Fortuna slonk naar twee punten. Als we Eric moeten geloven is er echter niets aan de hand: “Alles is nog onder controle, we doen het enkel om de tegenstanders zand in de ogen te strooien”. GEEN PANIEK dus, zoals ze dat bij de midweek zouden zeggen.

Synergo 1 verloor van Dordrecht. Het was een slechte eerste helft en enkel de vele strafworpen gaven het scorebord een nog enigszins dragelijk aanzien (6-5). In het tweede bedrijf ging het opeens lopen aan beide kanten. Dordrecht liep uit, maar Synergo knokte zich knap terug. De heren van Dordrecht bleven echter met scherp schieten en het gat groeide opnieuw naar vier punten. Daarvan had Synergo niet meer terug.