2010 In vogelvlucht

Het is eind december, dus de tijd van jaaroverzichten breekt weer aan: het Journaal, Studio Sport en alle andere grote instituten komen met ´het beste van 2010´, dan kan Synergo natuurlijk niet achter blijven!

In januari trapten we af met het inmiddels traditionele vrijwilligersfeest.  Het thema was VIP: Vrijwilliger In the Picture. Na een ontvangst over de rode loper, omkaderd door een feeëriek schouwspel van fakkels en sneeuw, stonden alle vrijwilligers in het midden van de belangstelling. Er werden foto´s gemaakt van mensen in galagewaden, er was een heuse feestmutsje-op-feestmutsje-af-quiz en verder was het erg gezellig. Komend jaar starten we het jaar ook weer starten met een soortgelijk evenement, waarover je al wat hebt kunnen lezen. Houd de site in de gaten!

Verder begon het jaar goed voor Synergo, met een nominatie voor de sportprijs van de gemeente Utrecht (nog over het jaar 2009 uiteraard). Helaas kaapte Fletiomare net de prijs voor onze neus weg, maar de toon voor een jaar vol positieve PR was gezet.

De RBG liet van zich horen. Niet alleen met toeters en bellen bij de zaalwedstrijden, maar ook met de schitterende poloshirts die alle leden van de fanclub aan konden schaffen. Bij de beslissingswedstrijd van het 1e, op 21 maart in Apeldoorn, waren de fans in groten getale aanwezig. Er werd zelfs een hele bus geregeld om alle supporters te kunnen vervoeren. De wedstrijd zelf was bloedstollend spannend en werd nipt gewonnen. Hierdoor kan ons vlaggenschip ook nu weer in de 2e klasse uitkomen.

Ook kregen we een heuse vergader- en voorbespreekkamer in de kantine. De laatste finishing touch moet nog (steeds) geleverd worden, maar er is al veelvuldig gebruik van gemaakt en we kunnen concluderen dat je, mits je niet te hard praat, er prima de wedstrijdtactiek in door kunt nemen met je team.

Paula en Mamoun reisden af naar Marokko om aldaar de korfbalsport onder de aandacht te brengen. Was de eerste reis nog oriënterend, tijdens de tweede reis, werden er meteen spijkers met koppen geslagen. Samen met PSV Eindhoven werden er initiatieven ontplooid tot het opstarten van een uitwisseling, waarvan deel één komende week daadwerkelijk plaats zal vinden.

We bezochten in 2010 voor de tweede keer met z´n allen de Ahoy-finale: dit keer niet in Ahoy zelf, maar in een provisorisch halletje ernaast, want Ahoy werd verbouwd. Dat mocht de pret niet drukken, want de stemming zat er weer prima in (mede dankzij alle vuvuzela´s).

Ook deed Synergo met een aantal seniorenteam mee aan het Utrechts toernooi, op het HKC-veld. Als voorbereiding op de tweede helft van de veldcompetitie was dit een geslaagd evenement dat zeer zeker herhaald kan worden. Het is leuk om te zien hoe veel korfballers er in en om Utrecht zijn.

Verder zette Synergo aan het eind van het veldseizoen even een sprintje in op het gebied van ledenwerving: het KNKV had prijzen uitgeloofd voor de clubs die de meeste leden konden werven vóór 1 juli. Dit omdat het KNKV graag naar de 100.000 leden wilde. Synergo heeft daar flink aan bijgedragen, want er konden in de periode van 1 mei tot 1 juli maarliefst 23 nieuwe leden bijgeschreven worden. Natuurlijk was het immer succesvolle schoolkorfbaltoernooi hiervan een grote leverancier, maar ook het complete midweekteam dat vanuit Vleuten ´aan kwam lopen´ mogen we hierin niet vergeten.

Ook al ligt de competitie in de zomer stil: Synergo doet dat niet. Het familietoernooi werd weer georganiseerd, er was een schuttersdag die een hoop geld voor o.a. inschietshirts opleverde en er werd gezamenlijk naar het WK gekeken. Ook trok er weer een grote groep Synergo-leden naar Engeland om daar Kent en wijde omtrek (Londen) onveilig te maken.  Synergo heeft helemaal geen competitie nodig om heel gezellig te zijn. Dat bleek maar weer.

Nieuw was dit jaar het schoolkorfbaltoernooi voor Kangoeroes, kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool. Begin oktober verscheen er een klein groepje kinderen van de diverse basisscholen uit de buurt op het Synergo-veld om allerlei korfbalspelletjes te doen. Dit keer was het nog kleinschalig, maar in het voorjaar komt er een grotere editie van dit toernooi. Synergo zet vooral in op ledenwinst in de jongste jeugd (waarvan de drie F-teams die we in de zaal hebben al getuigen), dus dit is een mooie insteek om onze groei nog weer verder te vergroten.

Wat gebeurde er verder nog? Sander hield de strafworpencompetitie bij die gewonnen werd door Xander. Inmiddels staat Sander Ha. aan kop en het is de vraag of iemand hem weet te kloppen. Ook werden er maarliefst twee nieuwe wedstrijdsecretarissen gevonden voor de zaal: Monique en Sandra namen het stokje van George over. Ook vonden we een nieuwe penningmeester in Jan de Roos. Verder trainen we dit seizoen voor het eerst helemaal in De Dreef en dat bevalt, zeker nu er ook een geopende kantine is, prima. Ten slotte mochten we een aantal nieuwe sponsors begroeten.

Komend jaar zullen we ons vooral bezig (moeten) houden met het werven en behouden van vrijwilligers. Dat is natuurlijk al jaren een belangrijk punt, maar in 2011 wordt dit echt een speerpunt. Op de vrijwilligersavond (komt allen!) horen jullie hier meer over. Verder hopen we natuurlijk op talrijke sportieve successen en zetten we in op nóg meer jeugdleden. Maar eerst wensen we jullie vooral heel erg fijne en ontspannen kerstdagen en een gezellige jaarwisseling!

Het bestuur