Beleid rondom afgelastingen

Het bondsbeleid rondom afgelasten van wedstrijden door winterweer.

De weersomstandigheden zoals die momenteel op de weg van toepassing zijn, evenals de nog te verwachten weersomstandigheden voor komend weekend roept bij diverse verenigingen vraagtekens op over het doorgaan van wedstrijden. Het KNKV haalt vooralsnog geen wedstrijden uit het programma en gaat er vanuit dat het programma in zijn huidige vorm doorgang vindt. Mocht de situatie op de Nederlands wegen dusdanig verslechteren dat dit beleid aangepast moet worden, zal dit door middel van publicatie op de website gecommuniceerd worden (www.knkv.nl).

Het KNKV beleid ontslaat geen enkele vereniging van haar eigen verantwoordelijkheid. Mochten verenigingen dus besluiten niet af te reizen dienen ze ontvangende vereniging, de scheidsrechter en de aanwijzer te informeren over hun besluit. Het KNKV toetst nadien de genomen beslissing door mogelijk aangifte te doen bij de tuchtcommissie. Bij algehele afgelasting worden waarbij de zaalkosten gedeeld tussen beide verenigingen. Een eigen beslissing om niet af te reizen kan worden gevolg door een beslissing van de tuchtcommissie. In de loop van de week daarna zult u via uw competitiemedewerkers benaderd worden voor het opnieuw inplannen van de wedstrijden in de inhaalweekeinden.

Indien een scheidrechters de beslissing nemen om niet af te reizen, dient de scheidsrechter thuisvereniging en aanwijzer in te lichten. De thuisvereniging regelt zelf een vervangende scheidsrechter conform artikel 33 R.v.W..

Meer informatie

Richtlijn slechte weersomstandigheden Synergo