15 goals voor het 8e, wie doet dat na?

Wederom een mooie winst voor het 8e. En met een mooi aantal doelpunten: 15 maar liefst. Alleen S1, S2 of S3 kan dit aantal nog overtreffen. Ik ga zo kijken of het ze lukt. Maar, eerst een kort verslag van een team dat tegenwoordig supporters naar de hal krijgt.

We zagen zelfs verkenners van het eerste tijdens de training en de wedstrijd. En terecht. Want het was weer een leuke wedstrijd om naar te kijken. Deze keer hadden we zelfs een showman erbij, Oskar viel in voor Casper die helaas nog kampt met een enkelblessure van vorige week. Juna zat ook de bank en liet zijn ’turftalent’ zien. Oskar ging los en was overal in het vak te vinden. In de tweede helft deed hij hetzelfde, maar dan binnen de aanvalspatronen, en dat liept lekkerder. Oskar hoopte zijn record van zes goals te overtreffen, maar slaagde daar net niet in: het bleef op …. zes (scoringspercentage: 1 op 6).

Het achtste bouwde het spel en het scorend vermogen van de afgelopen weken verder uit. Karel, Sophie, Tim en Annemarije scoorden wederom (scoringspercentage: 1 op 5). Nomi, Katja en Stefan scoorden ook met een scoringspercentage van 1 op 10. Zij bleven zoals afgesproken schieten, ook als het vaak mis is. Op de training zagen we een scoringspercentage onder druk van 1 op 12, dus: veel schieten blijft de boodschap. De afvang werd nog wat traag verzorgd, maar eenmaal de plek gepakt, gaven we die niet af. Goed gedaan! Met rust stond het 7-2.

De opdracht was minder makkelijk te spelen en dit verschil alleen maar groter te laten worden. met 15-5 hebben ze de voorsprong in de tweede helft dus verdubbeld. De komende drie weken gaan we met winterstop, maar zaterdag 8 januari 12.00 uur staan we er weer om het altijd moeilijke (en grijze) Eemvogels te verslaan. Casper en Juna zijn er dan weer bij.

Jari en Danny hadden zich spontaan als reserve aangemeld, evenals Kim. Hartelijk dank voor jullie enthousiasme en steun!