Het Bosch 1 – Synergo 5

Weer een unicum, de eerste zaalwedstrijd maar nu op vreemde bodem. We mogen tegen Het Bosch 1 uit Lexmond en de (wed)strijd speelt zich af in het pitoreske Meerkerk.

Wel weer tegen een oude bekende. Het Bosch 1, waar we op het veld onze kampioenswedstrijd tegen hebben gespeeld. Uiteindelijk werd dat een 9-6 overwinning voor ons, waar we zelfs met 9-2 voor hebben gestaan. Het Bosch was op het veld gedeeld kampioen met ons, enkel op doelsaldo stonden wij nog boven hen (één doelpunt verschil…). Wederom dus een wedstrijd ‘om het eggie’.

Vooraf

Ondanks onze normaal zeer ruime bezetting van zeven heren en vijf dames, door blessures en vakantie toch weer een beroep moeten doen op wat invallers. Rita en Danny, alvast bedankt! We begonnen enigszins tactisch met de opstelling. Het Bosch heeft één redelijk gevaarlijke heer, en wij wilden een van onze heren tegen hem. Dus eerst Het Bosch laten opstellen en vervolgens wij onze vakken bepalen. Achteraf was de heer iets minder gevaarlijk dan we ‘vreesden’. Maar dat kan ook komen door het sterke verdedigen en uitschakelen van die heer door ons…

De eerste helft

Met afwisselend aanvalsspel en snel combinerend beginnen wij lekker aan de wedstrijd. Het Bosch kan ons het eerste deel van de eerste helft nog bijhouden, maar wij scoren makkelijker en vaker. Na een 3-5 tussenstand in ons voordeel lopen wij richting de rust uit naar een 4-8 ruststand.

Rust

Wij hebben het gevoel dat er nog veel meer te halen is en dat een ruime overwinning in het verschiet ligt. We spreken af nog iets meer geduld te houden in de aanval, om hun voortdurend hangende heren nog beter uit te spelen.

Tweede helft

We voeren de afspraken goed uit. We zijn duidelijk de bovenliggende partij, scoren makkelijk, spelen afwisselend en beetje bij beetje lopen we verder uit. Een minuut of vijftien voor het eind staat er een mooie 7-15 tussenstand op het bord. Om de een of andere reden gaan wij iets slordiger spelen, vergeten voornamelijk te scoren en laten Het Bosch weer iets terugkomen in de wedstrijd. Bij het eindsignaal staat er gelukkig nog steeds een ruime 12-15 overwinning op het bord. Maar Het Bosch kon zich wel weer een beetje in de wedstrijd spelen, voornamelijk door te gehaast spel onzerzijds en toch een stukje concentratieverlies.

Achteraf

Ruime, toch wel genakkelijke overwinning. Jammer dat we het sterke spel van begin tweede helft niet door konden trekken tot het eindsignaal, anders hadden we zeker met dubbele cijfers gewonnen. Nu heeft het Bosch voor de terugwedstrijd toch nog het gevoel dat er iets te halen valt… Aan ons om te zorgen dat dat in ieder geval niet gebeurt. Een van onze krachten deze wedsstrijd was dat meerdere personen de doelpunten maakten. Vier spelers die twee/drie doelpunten maakten, dus we waren niet afhankelijk van de bevliegingen van een enkeling.

Volgende week thuis tegen een van de andere teams die nog zonder puntverlies zijn. DWS 4, tot nu toe met een krappe overwinning, en een heel ruime, dus op doelsado nog boven ons. Dat gaan we veranderen!!! Kom ons allemaal om 14.00 uur aanmoedigen in de Dreef!!!