De eerste wedstrijd in de zaal voor S5!

Vandaag de eerste wedstrijd in de zaal. Geen regen, wind, laaghangende zon en andere excuses om ons achter te verschuilen…

We mogen tegen een oude bekende, Koveni 5. Op het veld hebben wij tegen dit team bijna ons kampioenschap verspeeld. De een na laatste wedstrijd verloren, door slordig spel van onze kant. Maar we hebben ook het kampioenschap behaald dankzij dit team. Zij wonnen in de laatste wedstrijd van de koploper, waardoor wij die konden achterhalen, en zelfs op één punt achter ons konden laten. Al met al is Koveni dus een gevaarlijke tegenstander.

De eerste helft

De wedstrijd gaat gelijk op, waar wij wel de bovenliggende partij zijn. Een verschil dan meer dan twee punten wordt door geen van beide partijen geforceerd, en de spanning zit er lekker in. De wedstrijd is fanatiek, zonder over de grens te gaan, Een mooi gevecht ontstaat… Koveni heeft enkele heel zuivere heren, waarvan er een in het begin vrij snel twee achter elkaar inschiet. We spreken af meer druk te gaan zetten, en zo dit gevaar proberen te minimaliseren. Dit werpt zijn vruchten af. De heer heeft duidelijk moeite met de grotere druk, en schiet veel minder scherp. Jammer dat de andere heer in het van vlak voor rust ook met scherpo gaat schiten en er nog twee inschiet… Maar met een kleine voorsprong gaan we de rust in.

Rust

We spreken af de tweede helft met dezelfde inzet door te gaan, druk te blijven zetten op hun gevaarlijke spelers, vooral onze kansen te blijven benutten en vooral de paar missers die we hebben wel af te gaan maken.

Na de rust

Met vlot en snel combinatiespel in de aanval en de juiste druk in de verdediging, weten we een klein gaatje te slaan. Continu twee, drie  doelpunten voorsprong, maar er blijft toch een spanning hangen in de zaal. Echt los weten we niet te komen… Een paar minuten voor het eind staat er nog steeds een 12-10 voorsprong op het scorebord. De teller loopt naar de nul en Koveni krijgt een strafworp. Ook al staat de teller op nul, ze mogen hem toch nemen, maar onze overwinning komt niet meer in gevaar. Een zwaarbevochten, maar verdiende 12-11 overwinning is ons deel. Een lekker begin van de zaal!

Achteraf

Een terechte uitslag, na een spannende wedstrijd, vooral het publiek was de grote overwinnaar! Dank aan de invallers (Nomi, Marieke en Ingrid, en de reserve Stefan) voor jullie inzet en tijd! Voor de strafworpencompetitie: 1 strafworp meegekregen, 1 gemaakt. We blijven als team dus nog steeds op de volle 100%!!!