B1 wint en haalt doelstelling

Afgelopen zaterdag hadden we de laatste wedstrijd van het veldseizoen. We moesten uit spelen tegen Animo in Geldermalsen. Animo had tot nu toe alles verloren en stond vierde. Wij stonden derde, dus we moesten winnen.

Bij het voorbespreken kregen we nog een paar aanwijzingen. Zo konden we af en toe best een doorloopbal nemen, zolang er maar een verrassing in zat, dus niet te vaak achter elkaar en alleen als je er echt langs kon. Ook moesten we goed uitverdedigen. Dan zouden we de bal weer terug krijgen, en konden we weer aanvallen.

De vakken:

Aanval: Ilan, Erik, Janneke en Rinske
Verdediging: Lennart, Rik, Mirjam en Sjoukje
Reserve: Jolien

De wedstrijd begon en Animo begon meteen met aanvallen. Ze hadden best veel kansen, maar gelukkig scoorden ze niet. Ilan scoorde als eerste met een schot. Daarna scoorde Erik, ook weer met een schot. Helaas ging er bij Animo ook een schot in: 2-1. We hadden de opdracht om goed uit te verdedigen en dat werkte, want Sjoukje kon meteen een doorloopbal nemen en scoorde! Jammer genoeg nam Animo ook een doorloopbal en zat die ook. Toen was het rust en stond het 2-3. Tijdens de rust vertelde Oskar dat we fanatieker moesten worden. De heer van Rik was erg lang, dus hij moest weg van de korf blijven. Bij onze aanval moest er één iemand in de afvang gaan staan, die ook uit kon stappen voor de aangeef. Maar we moesten echt beter gaan spelen, want anders zouden we niet winnen.

Gelukkig scoorde Ilan na rust met een bovenhandse doorloopbal. Maar daarna scoorde Animo ineens twee keer met twee afstandsschoten. Na de vakwissel schoot Ilan en het stond 5-4. Ook Erik scoorde met een afstandsschot. Helaas nam Animo een doorloopbal en stond het 5-6. Ze konden nog een doorloopbal nemen, die alweer zat. Het was erg spannend, want het stond nu gelijk. Wij veroorzaakten een strafworp, die Animo scoorde. We stonden achter! Ilan kreeg ook een strafworp, maar deze miste hij. Maar Erik scoorde gelukkig door een schot, dus we stonden weer gelijk met 7-7. We hadden nog maar een paar minuten, toen we een vrije bal kregen, die Mirjam scoorde! De wedstrijd was afgelopen en we hadden gewonnen met 7-8.

Het seizoen tot nu toe

Aan het begin van het seizoen had Oskar een doelstelling voor ons bedacht. We moesten per wedstrijd gemiddeld 7 doelpunten maken, en ook gemiddeld maximaal 7 doelpunten tegen krijgen. In totaal hebben we dit seizoen 36 keer gescoord en 37 tegendoelpunten gehad. We hebben zes wedstrijden gespeeld, dus per wedstrijd hebben we 6 doelpunten gemaakt en 6,2 doelpunten doorgelaten. We hebben onze doelstelling dus niet helemaal gehaald, maar we hebben wel gemiddeld ongeveer evenveel gescoord als doorgelaten (en verdedigend hebben we het uiteraard beter gedaan dan de doelstelling, red.).

We hebben dit seizoen drie keer gewonnen: twee keer van Animo en één keer van Victum. Bij de wedstrijd tegen Victum speelden we erg fanatiek, dat is een van de redenen dat we die wedstrijd wonnen. Zoals Oskar vaak verteld moeten we eigenlijk altijd zo spelen, dan winnen we meer wedstrijden.

We spelen tweede klasse en van de vier teams zijn we derde geworden.