DOS (W) 5 – Synergo 5

Zaterdag 4 September, DOS (W) 5 – Synergo 5. Vandaag de eerste officiele wedstrijd van het nieuwe seizoen. We zijn allemaal benieuwd of we een goed positief vervolg aan de oefenwedstrijd kunnen geven.

We hebben een uitwedstrijd bij onze buren uit Westbroek. Voor sommigen van een een reden om met de fiets te gaan, een enkeling gaat maar met de auto… We verzamelen op het veld van DOS, op één persoon na… Die had meer zin in een uitwedstrijd in Maartensdijk, en stond dus op het verkeerde veld… Na wat heen en weer gebel en een sprint op de fiets, kwam ze gelukkig toch op tijd op het veld van DOS aan. We kunnen in ieder geval een compleet team het kunstgras opsturen…

‘Routine’ en ‘jonkies’

De opstelling is snel gemaakt. Op democratische wijze wordt er besloten een team met routine (volgens het andere vak ‘de oudjes’) en een van met jonkies (volgens het andere vak ‘de beginners’) te maken. De routiniers krijgen de eer om als eerste aanval te fungeren…

De wedstrijd

We beginnen de eerste helft redelijk, na een 0-1 voorsprong gaat de wedstrijd gelijk op tot 3-3. Dan stokt bij ons de doelpuntenfabricage, en DOS gaat lekker door met de bal door het mandje gooien. Uiteindelijk is de ruststand 9-3 in het voordeel van DOS. Wij lopen gefrustreerd het veld af, want we zijn zeker niet de mindere, sterker nog, qua spel doen we het beter, alleen we scoren niet (waar heb ik dit eerder gehoord)?

De tweede helft blijven we in ieder geval wel vechten. En langzaam maar zeker snoepen we wat van de achterstand af. Vijf minuten voor tijd staat het zelfs 10-10. De tweede helft zijn we de veel betere ploeg, verdedigend veel scherper, en aanvallend gooien we de vele kansen die we creëren er wel in. Jammer genoeg schiet DOS er één minuut voor tijd een bal van afstand in, 11-10 achter. Meteen uit de uitbal krijgen we een 100% kans en eigenlijk de eerste keer in de tweede helft dat we een opgelegde kans missen… DOS brengt de bal uit naar hun aanvalsvak, wij geven heel veel druk en krijgen ook de 12-10 nog om onze oren….

Wij balen heel erg van de ongelofelijk zwakke eerste helft, en zijn stiekem best wel trots op de sterke tweede helft. Jammer dat het niet zo heeft mogen zijn, maar we zien zeker perspectief voor de rest van het seizoen….