Teamprestatie S2 levert punt op

Zondag 5 september. Bij alle Synergo 2-supporters stond deze dag met rood gemarkeerd in hun agenda. Eindelijk kon het sterrenteam weer aanschouwd worden!

synergo2

De spelers bereidden zich achter de schermen voor op het eerste treffen. Coach Marc hield een speech over de TEAMPRESTATIE en ONS PUBLIEK. Kern: het teambelang gaat boven alles en we moeten elke week alles geven om ons trouwe publiek te vermaken!

Toen de toppers het veld betraden, bleek dat de oude handtekeningkaarten de prullenbak in konden. Er waren maarliefst drie nieuwe gezichten te bewonderen! Dat waren Mats (eigen opleiding), Marloes (overgenomen van DKB uit Best) en Sjoerd. Laatstgenoemde, overgekomen van stadsgenoot Fiducia, moest echter noodgedwongen op de bank plaatsnemen. Het trainingskamp en de beruchte Synergo-cultuur waren hem te veel geworden. Tijdens de loodzware dinsdagtraining lag hij ziek in bed en dat betekent onverbiddelijk een plaats bij de reserves. De vierde aanwinst, Liesbeth, zat in Kazachstan. Zij wordt bij de volgende thuiswedstrijd op 19 september aan het publiek voorgesteld.

Coach Marc had twee uitgebalanceerde vakken samengesteld. De eerste aanval bestond uit oudgedienden Sander, Oskar en Manon en aankoop Marloes. David, Mats, Astrid en Floor vormden de verdediging.

Dames
In tegenstelling tot wat ons publiek van ons gewend is, was de start wat tegenvallend. De verdediging was afgeleid door alle rollende r-en van onze (zeurende) Rotterdamse tegenstanders en WION tekende de 0-1 aan. Manon baalde hier zo van dat ze direct de 1-1 door de korf jaagde. Na de 1-2, scoorde Astrid – bij haar officiële rentree na een lange blessure – de 2-2! Oskar en David baalden ontzettend van het feit dat de dames alle doelpunten hadden gescoord en ze besloten ook maar te gaan scoren. Rust: 5-4.

Na de thee (Sjoerd was stomverbaasd dat er geen bier aanwezig was) ging David vrolijk verder met doelpunten scoren. Oskar deed ook nog een duit in het zakje. Het schot dreigde naast te gaan, maar Sander schreeuwde zo hard dat de bal afboog en er alsnog in vloog!

Debuut
Tijd om Sjoerd te laten debuteren. Hij zorgde meteen voor veel ophef door verstrikt te raken in een dame van WION (hij wilde waarschijnlijk meteen zijn reputatie als mooiste jongen van Midden-Nederland waarmaken). Er dreigde een rel op het korfbalveld! De aangestormde cameraploegen konden echter weer inrukken, want de boel werd gesust.

In de tussen tijd kwam WION wel terug in de wedstrijd. Het werd 8-8 met nog vijf minuten te spelen. Twee minuten voor tijd was Oskar het zat en besloot nog maar eens op de korf te vuren. De vuurpijl ging onberispelijk door het mandje. Uitzinnige vreugde volgde. Het publiek ging helemaal uit zijn dak. Helaas kon WION in de feestvreugde nog een keer scoren. Wat een laffe daad! Eindstand: 9-9.

Overigens was deze puntendeling wel genoeg voor de koppositie! Alle wedstrijden in onze poule eindigden namelijk gelijk. De volgende thuiswedstrijd is tegen DeetosSnel/Volhuis en wordt gespeeld op zondag 19 september om 13.00 uur! Zorg dat je er bij bent!

Oskar