Synergo in Goes

Vrijdagavond stond er op de Stadscamping van Goes een grote tent op ons te wachten. Dit was het onderkomen van het weekeindje Goes met de Synergo-selectie.

goes_2010_1Volgens onze reisinformatie van de reisleider is deze stad “het stralende middelpunt van Zeeland ideaal voor een weekeindje weg”. En dat klopte! Deze gemeente van het jaar 2010, die in de tiende eeuw is ontstaan aan een kreek “de korte Gos”, is ons goed bevallen.

Terwijl het hemelwater in de rest van Nederland lustig naar beneden klaterde, was het in Goes eigenlijk droog. Vooral fijn tijdens de dropping om Goes en de omgeving te leren kennen. De eindbestemming was de Grote Markt; dè plek om wat te drinken op een van de vele terrasjes. Het kon niet beter: een paar drankjes, shoarma, een dansje met je vrienden en ’s nachts een enkele donderslag, veel regen en wat onduidelijke geluiden.

goes_2010_2Ladderzat

Zaterdagochtend een lastige staptraining; maar met kleine stapjes kom je er wel. Totdat er ineens wat vakjes bijkomen! Klaar? Nee hoor, vrolijk doorstappen naar een buitenwijk van Goes voor een beetje steun en een versnapering. Daarna een korfbalwedstrijd kijken of het zwembad in (met een bal), gevolgd door een barbecue.

goes_2010_4

En die avond het nachtleven van Goes weer in. Met een bezoek aan die toptent waar je zonder vrienden toch vrienden kunt hebben, of nog even op een terrasje contact maken met de lokale bevolking. En daarna, als men zat is en voldaan, weer rustig slapen gaan.

 

goes_2010_5Korfballen!

En zondag mochten we zelf weer korfballen. Tegen de selectie van Togo. Vervelend dat het dan tijdens de brunch wel droog is, maar dat bij het beginsignaal ontelbare regendruppels naar beneden storten.

Na nog een vrijwillige bui water over ons heen onder de douche, was het tijd om afscheid te nemen van Goes, onze reisbegeleider en zijn moeder en van een geweldig weekeinde.

goes_2010_6

Bedankt allemaal!

Sander.

Meer informatie

Foto’s uit het foto-album