B1 – ouders: 4 – 2

De ouders werkten zich een slag in de rondte, maar de B1 was toch net iets te sterk. Na een 1-1 ruststand, won de B1 met 4-2!

Het idee van een wedstrijd tussen kinderen en ouders was enkele weken geleden geboren. Een aantal ouders is sinds dit jaar fanatiek bezig bij de recreanten. Het was tijd voor een echte krachtmeting.

Maar voor de wedstrijd stond er eerst een training voor de ouders op het programma. In een uur kregen ze een lesje “modern” korfbal: rebound (wat is dat nou?), patronen en functies. Het bleek toch wel erg ingewikkeld allemaal…

Om de B1 niet met een conditievoorsprong te laten beginnen, werden ze nog even flink moe gemaakt door Oskar. Onder het warme zonnetje legden ze flink wat (onnodige) meters af.

Tijd voor de wedstrijd. De ouders wilden niks weten van de veldverkleining en Peter stond er op dat er twee keer 35 minuten zou worden gespeeld (behalve natuurlijk als ze voor zouden staan…). De ouders kregen de bal uit en trokken fanatiek ten strijde. Het resulteerde in flink wat kansen. De B1 had het aanvallend lastig tegen de goed meevangende ouders. En ja hoor, het waren de ouders die het eerste doelpunt scoorde! Zou er gestunt gaan worden vandaag?

De B1 had een strafworp nodig om gelijk te komen. Gemor bij de ouders, die de scheidsrechter betichtten van partijdigheid. Tijd voor de rust.

Na de limonade was het tijd voor de tweede helft. De B1 vloog uit de startblokken en scoorde in de eerste twee aanvallen direct twee keer! Het gat was geslagen! De ouders gaven de moed niet op en bleven fanatiek vechten voor iedere meter. Rob (vader van Sjoukje) sprong als in z’n jonge jaren over de middenlijn om de bal te onderscheppen, Erik (vader van Lennart) hield worstelgevechten met zijn zoon (die die steeds maar weer winnend afsloot!) en Eveline (moeder van Ruben) was steeds maar druk aan het uitverdedigen…

Het mocht echter niet meer baten. Peter kon de eer van de ouders nog redden met een fraaie score. Eindstand: 4-2.

b1ouders

Na de wedstrijd werd er nog gezellig nagepraat en gegeten (ik ben er nog misselijk van, red.). Vooral de komkommersoep (van Regien, moeder van Sjoukje), de drie (!) appeltaarten van Ilan en de pannenkoeken van Rik vonden veelvuldig aftrek. Nog wat emmers water over elkaar heen en iedereen kon zeiknat weer naar huis. Een geslaagde dag!