Winst voor Synergo C1

Het was een mooie dag. De zon scheen, de vogeltjes floten en de bloemen bloeiden. Op deze mooie dag stapte de C1 van Synergo het veld op, Ayo, Lindsey, Mirjam, Loes, Sarah, Jeroen, Jesse, David en Jurrien; iedereen was er.

Ze hoorden de fluit en begonnen te spelen. Het werd een mooie wedstrijd. Hij begon alleen niet zo goed. Want één minuut nadat de wedstrijd was begonnen, scoorde Mirjam al, Synergo stond nu 0-1 achter (het was geen eigen doelpunt hoor. Het was gewoon de Mirjam van de andere partij).

Vier minuten later scoorde HKC alweer (0-2). Maar Synergo kwam snel terug, want toen scoorde Jesse (zoals Loes het mooi zegt) een WAUWIE doelpunt(1-2). En daarna scoorde Ayo een korte kans (2-2). Toen scoorde David weer een doorloopbal en Loes had zelfs opgeschreven dat hij erlangs was (hoe kan dat nou?!)(3-2). Daarna scoorde David weer, maar nu met een schot (4-2). Maar David zag zelf ook wel in dat het niet altijd goed kon gaan, dus liet hij maar een doorloopbal door. Zodat we dat tenminste gehad hadden (4-3). Toen scoorde Jesse een bijna magisch schot. Want hij schoot, het leek wel alsof hij van honderd meter schoot, en scoorde (5-3).

Het leek wel of het geluk van Synergo niet op kon toen Mirjam zelfs nog de 6-3 scoorde. Alleen het geluk kon toch wel op, want toen scoorde de tegenpartij weer (6-4) en weer (6-5) en weer(6-6). Er was nog één minuut te gaan en Jeroen schoot. Iedereen hield zijn adem in, want dit was het beslissende schot. Dus ik laat u nu ook even de spanning voelen die wij voelden, want het leek wel of dat schot een eeuwigheid duurde. Maar dat kon natuurlijk niet, dus ik zal u nu maar even vertellen wat er gebeurde; er kwam namelijk een hand van god naar beneden en die tikte de bal er zo uit. Maar daarna had Jeroen weer een actie en hij scoorde (7-6).

Zeven – zes of negen – acht?!

Alleen daarna kwamen er nog vier doelpunten. Het leek wel of dat helemaal niet waar was. Maar de tegenpartij scoorde eerst twee keer (7-8). En toen kwam Jurriën eens in actie. Hij sprintte naar de korf toe en maakte een flikflak, salto, arabier, en (nu het bijzonderste) een radslag en scoorde (8-8). Nu was het de laatste seconde en er kwam een rare man het veld op rennen, hij pakte de bal en iedereen sprong natuurlijk opzij en hij scoorde!!(9-8). O, wacht eens. Die laatste vier doelpunten waren een fout in het wedstrijdverslag, maar dat maakt eigenlijk niks uit want Synergo had daardoor met 9-8 gewonnen.