Schminck, zweet en tranen!

Synergo 1 wint de kraker van het seizoen; na strafworpen! De beslissingswedstrijd tegen Wordt Kwiek leverde in de reguliere speeltijd geen winnaar op. Na verlenging was het 13-13. Strafworpen brachten daarna de beslissing: 7-5! Synergo had Veerkracht!

Wat mij betreft hoeft dat een volgende keer niet. Maar! WE hebben gewonnen. In de maximale speeltijd: regulier + 2 x 5 + strafworpenreeks. Wat een feest!

Al voor de wedstrijd begon stond het al 1-0 door alle 65 meegereisde supporters in fantastische Red-Blue outfits, de kangoeroe (Daan) en de enorme decibellen die we konden produceren. De busreis was top; voorzingen, doorfluisteren, nog wat zingen, keel smeren en nog wat zingen. De entree was bruisend. Wordt Kwiek werd weggetrommeld door ons supportersgeweld.

En dan de wedstrijd

Onze kanjers hielden het spannend en wisten omstebeurt op een prima moment te pieken. John die het team vooraf goed op scherp zette. De reserves gedurende de wedstrijd op de bank. Anouk die de 1-3 wegwerkte en daarmee Synergo in de positie bracht om steeds een goal uit te lopen. Arjan, die fel onderschepte. Timon die zijn half zo jonge heer continu bezighield, Brahim die er twee van afstand scoorde, Gijs die heer en meester onder de korf was. Anne die dat nog eens dubbel zo goed deed. Amarins die zeer fel verdedigde en Lotte met haar doelpunten. En haar laatste goal… Lotte wist na een mooi uitlokken van een vrije worp door Anouk in de allerlaatste minuut met één doelpunt achter, haar vrije worp koel en scherp te benutten.

img_3644

De banken hielden het nog net! Verlengen! 2 x 5 minuten kwam op het bord. En ook daar werd de stand gelijk: 13-13. Strafworpen dus. John wisselde drie strafworpspecialisten: Monique, Christa en Sander Hofman. Onze derde strafworp ging mis, hun vierde ging mis. En de zesde! En dus, bij het nemen van de achtste stip, konden we winnen. En handhaven. Sander nam koelbloedig de bal. Liep naar de korf. Zette zijn voet voor. Keek naar de scheids en nam direct na het fluitje de strafworp. Dacht over de tob- en toplijst… en schoot RAAK!

img_3694

De totale ontlading die volgde was fantastisch om mee te maken, te ervaren om te zien. Bij het feliciteren van John kwamen de emoties boven. Mooi! Dit zijn echt dagen waarop het fantastisch is om voorzitter te mogen zijn. Wanneer kun je trotser zijn dan op zo’n moment, als we knokken, er zo’n saamhorigheid is, zo’n plezier en zo’n wil om er samen voor te gaan. Met deze spirit overwinnen we alles. En op zulke momenten vind je ook in mijn ogen een traan.

John, spelers en reserves, Marc, RBG, supporters, iedereen, het was top!

Anne.

PS. Kijk ook nog even bij de foto’s!

Zie ook