Hoera, het regende! (wedstrijdverslag S2)

Deze titel zit al een week in mijn hoofd voor een stukje over Synergo 2 tegen Deetos. En maandag regende het ook zo hard dat de titel zeker van toepassing was; mijn broek hing te drogen van het fietsen en een flink aantal buien teisterde Nederland.  Joepie, het veldseizoen begint weer…!

Het viel deze week erg mee met de regen en klopt de titel niet helemaal meer. Maar ja, een goede titel doe je niet zomaar weg hè?

Verwachting
In een eerder verslag was mijn weersverwachting voor deze wedstrijd slecht: Tot nu toe hadden we bij elke uitwedstrijd sneeuw en ijs (en flink ook). Deze wedstrijd was de snelweg ook vol; met auto’s! Sta je op zondagochtend in de file!

De laatste wedstrijd van het zaalseizoen. De nummer één tegen de nummer laatst. Deetos had nog één punt nodig voor het kampioenschap. En Deetos was niet aanwezig om het een gelijkspel te laten worden.

SjoerdVMarc was niet aanwezig: hij liet zich vollopen in de witte bergen en was niet aanwezig. Reserve Bas was er ook niet; met dit verschil dat hij niet in de bergen was… En Marc liet zich wel vervangen; Sjoerd (coach Fiducia A2) was onze invalcoach. En Sjoerd maakte direct indruk met zijn woorden “Geniet ook van de laatste zaalwedstrijd.”

Woorden
Omdat David en Ilse met S1 mee waren naar Keizer Karel, speelden Jeffrey en Inge. Reserve Wieke was sneller nodig dan gedacht; Marijns shirt lag nog thuis Maar Marijn past Wieke’s shirt niet, en Sander wel. Dus Marijn in Sanders shirt, Sander in die van Wieke. Gelach van Karel deed vermoeden dat er iets aan de hand was. En ja hoor; Wieke speelt natuurlijk in een damesshirt! Met zeer krappe ruimte bij de oksels, zo bleek “Geniet van de laatste zaalwedstrijd”.

0-5 werd 5-0
Het scorebord begon op 0-5. De wedstrijd kon beginnen. Helaas had de scheidsrechter Oskars trucje door en werden er na het fluitsignaal direct punten afgetrokken! Dit heb ik nog nooit meegemaakt… En erger nog, het werd 5-0! “Geniet van de laatste zaalwedstrijd.” Deetos speelde zeer goed en snel. Bij 6-0 knalde Marijn ons eerste doelpunt erin. Even dwaalden mijn gedachten af naar Marc: “Jetzt geht’s loss”!

Rust
De ruststand was 12-3. Minder goed dan onze thuiswedstrijd (9-3). Ondanks dat het schotpercentage van Deetos niet erg zuiver was, speelden ze sterk. Vlijmscherpe passes sneden met grote snelheid door het veld, met geweldige acties van spelers om plots vanuit het niets vrij te komen! Leidend tot een schot (dat vaak door Synergo werd afgevangen).

Er kwam steeds meer show in het spel van Deetos. Totdat Oskar te kort schoot (airball!) en Sander de bal in de sprong ving en direct zijn kans scoorde; de tip-in! Het publiek kon deze actie zeer waarderen. “Geniet van de laatste zaalwedstrijd!”

Meer!
Deetos bleef scoren en het regende doelpunten. Jeffreys heer werd gewisseld om nog even een doelpuntje te maken. Maar, Jeffrey heeft tegen deze heer de nul gehouden! Yess! “Geniet van de laatste zaalwedstrijd!” Weer een shirtwissel. Wieke mocht spelen. Maar wel in het shirt van Manon, om het gemakkelijk te maken En ten slotte nog een schitterende doorloopbal van Oskar in de laatste minuut, waarbij hij zijn heer het bos in stuurde. En gelukkig strekte Oskar zich goed uit, anders had hij een flink blok van achteren gekregen Einduitslag: 21-8.

Napraat
Dank aan invalcoach Sjoerd, dank aan de invallers en reserve, dank aan wedstrijdsecretaris George en dank aan de scheidsrechter, Deetos en Synergo voor deze fairplay-wedstrijd.

Het werd tijd om terug naar Utrecht te gaan. Om bij Synergo veel patat te eten en te horen hoe het de andere teams is vergaan. Er schoot weer iets door mijn hoofd: “Geniet van de laatste zaalwedstrijd.” Buitengekomen was één blik naar boven genoeg: Hoera, het regende!

Tot op het veld!
Sander.

* Waarom dan zo lang gewacht? Tja, meer inspiratie dan de titel kwam er deze week niet.