Strafworp of geen strafworp van Arjan?

Er zijn van die momenten dat William Shakespeare even naar voren komt. Niet tijdens een boekbespreking of met een literatuurvraag tijdens een spel, maar tijdens korfbal!

Het is dinsdagavond. In sporthal De Dreef speelt Synergo 1 de wedstrijd tegen Keizer Karel 1. Nadat omver werd gegooid en zich daarmee blesseerde, floot de scheidsrechter. Daarna stond Arjan klaar op de plek die de scheids aangaf. Arjan concentreerde zich, wachtte op het fluitje en nam de strafworp! MIS!

Maar de scheidsrechter gaf aan dat het geen strafworp was! En ik heb niet de indruk dat een scheidsrechter zich (openlijk) bemoeit met een strafworpencompetitie. Ook al is de stip mis, daarvoor zal er niet gefloten worden. Het was een spelhervatting en geen strafworp!

En nu komt Shakespeare er bij; want wat moeten we in de strafworpencompetitie nou met een gemiste strafworp die geen strafworp is?! Volgens Gijs (2-1) is het geen strafworp. Brahim (40%) is het daarmee eens. “Nu wel, een tijd geleden niet”. S2-spelers Sander en David (respectievelijk 92% en 87%) vinden het wel degelijk een (gemiste!) strafworp…!

Een strafworp of geen strafworp, dat is de vraag?!

Ik laat het maar aan de neutrale scheidsrechter van de avond over; het was een spelhervatting…

Sander.

PS. Ingekomen bericht: Randy (2-1) draagt gewoon bij aan een goed verloop van de strafworpcompetitie. Dank! (In de Korfballeague miste KZ-speler Rick Voorneveld er ook een!)

 

De tob-0%

1. Mathijs (A1): 4-0
2. Jeffrey (A1): 3-0
3. Jari (S5): 2-0
3. Stefan (A2): 2-0
3. Mirjam (C1): 2-0
3. Lindsy (C1): 2-0

De top-100%

1. Nico (S5): 8-8
2. Xander (S6): 5-5
3. Robin (S1): 4-4
4. Danny (S7): 3-3
4. Sander (S6): 3-3

Zien waar je teamgenoot staat, of jijzelf? Het volledige overzicht staat bij ‘competitie’, ‘strafworpencompetitie’. Blijf strafworpen doorgeven.

Van jezelf, maar vooral ook van anderen! sanderhofmanapenstaartjewanadoo.nl