Synergo 6 – Tiel 4

Zaterdag 30 januari moeten we aan de bak tegen de geroutineerde tegenstanders van Tiel. De wedstrijd in Tiel hadden we kansloos verloren (14-4), dus het zal wel een zware kluif worden!

Ik kwam zelf pas in de rust de zaal in, maar toen stond al een ruime achterstand op het bord. 5-14 als ik me niet vergis. (we hadden nu al ongeveer de eindstand van de vorige wedstrijd geevenaard, zowel in negatieve als in positieve zin…).

Daarna

De tweede helft was een noemenswaardige. Tiel had een schotpercentage van om en nabij de 50%. Ze hoefden geeneens aan te zetten om echt vrij te komen, en zelfs met volledige druk schoten ze vanuit alle hoeken en gaten raak….. De teller stokte uiteindelijk bij 31 (!)… (ik kan me niet heugen dat ik ooit meer dan 30 goals tegen gehad heb..). Positief is dat we uiteindelijk zelf 12 keer weten te scoren. Dit is deze competitie pas twee keer eerder gebeurd. Eerlijkheidshalve moet gemeld worden dat Tiel geen volle druk gaf, maar de doepunten vielen in ieder geval een keer… Iets om op verder te bouwen.

In de tweede helft viel Sander nog uit met een pijnlijke vinger, nadat zijn heer probeerde een bal weg te stompen terwijl Sander vinger er nog tussen zat. Vijf minuten later viel Ewoud ongelukkig op zijn elleboog, waarna hij ook het strijdveld moest verlaten met een flink ei. Hij was al bang dat zijn skivakantie er onder moest lijden… Gelukkig (of niet) kon Ewoud gaan skiën, om vervolgens zijn enkel te breken! Hij zit nu in het gips, en zal voorlopig niet kunnen spelen. SUCCES NAMENS JE TEAMPIES, Ewoud!

Dit dwong een nog herstellende Barry om vervroegd zijn rentree te maken… Ik was blij dat verder iedereen heel bleef, ik was al bang dat ik vervroegd mijn come back moest gaan maken…..