Viko 3 – Synergo 6

Vandaag staat de tegenstander op het programma waar wij alle tot nu toe behaalde punten (twee….) tegen behaald hebben. Een overwinning zou dus zeker tot de mogelijkheden moeten behoren.

Uit tegen VIKO 3 in Vianen. Op het veld hebben we verloren van deze ploeg, na een inzinking in de laatste vijf minuten van de wedstrijd. De heenwedstrijd leverde ons een ruime 15-9 overwinning op.

Met goede moed beginnen wij ronduit flitsend aan de wedstrijd. Verzorgde aanvallen, zuivere schoten, en na vier schoten van ons staat het binnen vijf minuten 0-3. Dat belooft veel goeds voor de rest van de wedstrijd. VIKO weet dat wij een van de weinige tegenstanders zijn waar ze succesvol tegen kunnen zijn, maar dit moet bij hen ook hard aankomen.

Zoals gemeld, aanvallend spelen wij goed, de bal gaat snel rond, en de afvang is goed georganiseerd. Verdedigend zijn we echter wat slordiger. Ondanks het goede aanvalsspel willen de doelpunten niet meer vallen. VIKO daarentegen snoept beetje bij beetje wat van de achterstand weg. Wij proberen druk te geven op hun aanval, maar vooral met  wegtrekballen in de korfzone is VIKO gevaarlijk.

Bij een tussenstand van 5-6  in ons voordeel is het rust. Vier van de vijf goals van VIKO zijn gescoord door wegtrekkende heren. We spreken dus af om hier meer allert op te zijn. Ook spreken we af dat we in de aanval rustiger moeten blijven; meer onze momenten moeten pakken. In het begin bepaalden wij het tempo van de wedstrijd en kon VIKO moeizaam volgen, maar gaandeweg de eerste helft raakten wij de bovenliggende positie kwijt.

Tweede helft

In de tweede helft proberen wij weer de regie in handen te nemen, maar er ontspint zich een gelijkopgaande wedstrijd. Om en om wordt er gescoord. We blijven aan de goede kant van de score, maar weten niet door te drukken. Een minuut of vijftien voor het einde komt VIKO langszij. En neemt zelfs de voorsprong. Aangezien veel van onze heren of geblesseerd zijn of om andere reden afwezig, is onze trainer/coach vandaag reserve.

Deze wedstrijd willen we per se winnen, dus we besluiten onze joker in te zetten. Jammer genoeg valt het doelpunt aan de andere kant. We kijken tegen een 12-10 achterstand aan. In de volgende spannende minuten weten we beiden nog een keer te scoren, maar uiteindelijk behaalt VIKO dus zijn eerste punten in de zaal. Tegen ons. Een grote teleurstelling, maar gezien de hele wedstrijd niet geheel onverdiend, vrees ik. Vooal verdedigend misten we wat scherpte, en dat heeft VIKO heel efficiënt afgestraft.

Op het veld komen we ze nog een keer tegen, dan moeten we ze maar te grazen nemen en wraak nemen voor deze nederlaag!