Goede wedstrijd, geen punten (B1)

Zaterdag 16 januari hadden we een wedstrijd tegen Midlandia.

Toen we aankwamen zagen we dat de B2 speelde. Kim mocht de laatste tien minuten meespelen, zodat ze zouden winnen, maar helaas dat deden ze niet. Oskar hield zijn praatje voor de wedstrijd en vertelde hoe we moesten voor verdedigen en dat we wel van ze kunnen winnen, ook al verloren we de vorige wedstrijd tegen hen. Midlandia had ook rode t-shirts dus moesten wij onze inschiet shirts aan wat heel heet was.

De opstelling was:

Aanval: Sjoukje, Rinske, Lennart en Erik
Verdediging: Kim, Jolien, Ruben en Ilan
Wissels: Rik en Janneke

Toen begon de wedstrijd, het ging best gelijk op. Na ongeveer vijf minuten viel het eerste doelpunt. Midlandia scoorde de 1-0 met een mooie doorloopbal. Niet veel later scoorden ze er nog een in en het stond 2-0. En daarna scoorde ze weer van heel ver en stonden we 3-0 achter. Maar we gaven het niet op, want we zagen dat we even goed waren als Midlandia en hadden een goede kans om te winnen. En ja hoor, toen scoorde Ilan ons eerste doelpunt uit ongeveer 15 doelpogingen, met een mooi schot. Nog twee doelpunten en we zouden gelijk staan. Ook Erik schoot er een in en het stond 3-2. En even later scoorde Erik nog een keer met een doorloopbal. Het stond 3-3! De laatste vijf minuten van de eerste helft was het heel spannend. Allebei de teams hadden veel kansen maar we scoorden niet. En de eerste helft was afgelopen. In de eerste helft hadden we drie doelpunten uit de 25 gescoord. Dat is 1/8.3

Toen de eerste helft was afgelopen en gingen we naar de kleedkamer. Oskar vertelde hoe de tegenpartij steeds plotseling de vang pakte (was de aangeef hoor, red.) en wat we eraan konden doen. Verder had hij alleen maar goede dingen te vertellen. Het fluitsignaal klonk weer en de tweede helft begon.

We begonnen goed en hadden mooie aanvallen en dat werd beloond met een doelpunt van Kim en we stonden voor met 3-4. Maar niet lang daarna kregen we weer een tegendoelpunt en het stond gelijk. Maar dat bleef het niet lang, de tegenpartij scoorde weer en het stond 5-4. Maar gelukkig scoorde Lennart een schot na een mooie aanval. Nog 15 minuten te gaan en het was heel spannend. Helaas werd er weer gescoord door Midlandia met een korte kans en het stond 6-5. Toen stond de tegenstander van Sjoukje op Sjoukje’s voet en ging het niet goed meer met haar been en moest ze eruit en mocht ik het laatste kwartier ongeveer erin. Het was nog steeds spannend we hadden een grote kans om te winnen maar er werd niet gescoord. Na een paar mooie aanvallen aan beide kanten scoorde Midlandia nog een keer en het was 7-5 met nog 7 minuten te gaan. En in de laatste 2 minuten scoorde Midlandia nog een keer en het stond 8-5. We merkten dat er niet echt een kans meer was om te winnen ook al hadden we nog een paar mooie kansen. En 4 seconden voor tijd scoorde Lennart er nog een in! Het stond 8-6 en dat bleef het ook. Het was jammer dat we verloren hadden, maar het lag ook een beetje aan de scheidsrechter vonden de meesten. Hij had geen strafworpen gegeven terwijl dat wel moest. Maar daar kunnen we niets aan doen. De tweede helft hadden we er 3 gescoord uit 15 doelpogingen, dat is 1/5. Beter dan de eerste helft. En hopelijk winnen we de volgende keer wel!