Dooi treedt in: S3 pakt punt

Om  maar even door te gaan op de weermetafoor van de volgende keer: nu in heel Nederland de dooi ingetreden is en de weeralarmen ingetrokken zijn, weet ook Synergo 3 weer punten te pakken. Of er daadwerkelijk een causaal verband bestaat, staat niet vast, maar opvallend is het wel.

Zondag 17 januari stond de eerste returnwedstrijd op het programma. ALO 2 kwam op bezoek in Hoograven. De uitwedstrijd ging gelijk op en werd beslist door een scheidsrechterlijke dwaling. Een doelpunt van ALO in de allerlaatste minuut werd door de arbiter volkomen onterecht goedgekeurd. Een gelijkspel was het resultaat.

Getergd door deze vorige wedstrijd en door het feit dat we sinds die wedstrijd niet al te veel punten wisten te pakken, maar ook gemotiveerd door onze eclatante overwinning op het 1e van afgelopen donderdag, betraden wij de arena.
De zenuwen waren bij iedereen al bij voorbaat hoog opgelopen en dat was dan ook te merken: de eerste minuten werden maar weinig ballen goed geplaatst. ´Opgefokt´ is waarschijnlijk het woord dat de algehele staat van het team het beste omschrijft. Gelukkig wisten we ons snel te herpakken en kwamen we op voorsprong.

Deze voorsprong wisten we eigenlijk de hele wedstrijd vast te houden. Hoewel ALO ook af en toe op gelijke hoogte kwam, waren wij de ploeg die steeds weer op voorsprong kwam. Tegen de rust liep het aanvalsspel niet vlekkeloos en in de rust moesten er dan ook wat plooien gladgestreken worden. Dat lukte wonderbaarlijk goed en in de tweede helft gingen we dan ook dapper verder. De voorsprong liep zelfs op tot drie punten, maar op het moment dat dat echt nodig was, wisten we het gat van die drie punten helaas niet vast te houden. Verdedigend is er nog wel wat bij te leren…

Ook deze wedstrijd werd in de allerlaatste minuut beslist. In eerste instantie in ons voordeel: Karel scoorde een mooi doelpunt van afstand, wat een voorsprong van 14-13 voor ons betekende. Helaas wist ook ALO nog een keer te scoren uit een terechte strafworp. Pas daarna floot de scheidsrechter af. Jammer, maar dit keer hebben we het echt zelf in de slotfase verprutst.

Synergo 3 pakte dus een punt, toch voelt het enigszins alsof we een punt verloren hebben.

Volgende week, tegen het puntloze Swift, gaan we voor de volle overwinning, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat er punten in Amsterdam blijven liggen…