Weer overwinning voor de B1!

We moesten tegen Ter Leede B1 spelen en iedereen hoopte natuurlijk dat we weer zouden winnen na de spannende wedstrijd (en overwinning) van vorige week.

We moesten om kwart voor een verzamelen en iedereen was op tijd aanwezig. Jolien speelde niet mee omdat ze bij een ander team moest invallen. Omdat we drie kwartier van tevoren moesten verzamelen konden we nog even naar de B2 gaan kijken, die helaas verloren heeft. We hadden een beetje warmgelopen, gerekt en gestrekt toen Oskar ons bijeen riep voor zijn gebruikelijke praatje. Het was een motiverend praatje, want hij vertelde ons eigenlijk dat onze tegenstanders op het veld maar een puntje hadden gehaald (wat nog minder is dan wij) en dat we ze zouden kunnen verslaan. Oskar vertelde ook dat we deze wedstrijd net zo gemotiveerd moesten beginnen als dat we vorige week gespeeld hadden.

We hadden nog even de tijd om een beetje warm te lopen en in te schieten en toen begon de wedstrijd.

Doelpuntenfestijn
De eerste vijf minuten waren we eigenlijk gelijk aan de tegenstanders maar toch kwamen we al vroeg in de wedstrijd op 0-1 achterstand. Het was dus even een paar minuten spannend, maar daarna zetten we de aanval in en scoorde Ruben de gelijkmaker met een mooi afstandschot. Daarna werd het eigenlijk niet meer spannend want we speelden een geweldige eerste helft. Na het doelpunt van Ruben, wisten we het doel makkelijk te vinden want het werd al gauw 2-1 en niet lang daarna 3-1. Het ging erg makkelijk en er werd goed gecombineerd. Het bleek een doelpuntenfestijn te worden want het werd ook al snel 4-1. We kregen helaas nog wel een doelpunt tegen, maar dat maakten we snel weer goed door twee mooie doorloopballen van Kim. We kregen zelfs nog een strafworp en Erik, de aangewezen man voor de strafworp, nam hem. Het was even spannend want zou Erik in de strafworpengemiddelde kunnen terugbrengen naar 50 procent of op nul procent blijven steken? Helaas voor Erik bleef het nul procent, want de bal stuiterde op de korf en stuiterde er daarna af. Dus Erik kon zich bij mij en Ruben voegen onderaan de strafworpencompetitie. Gelukkig werd er daarna nog wel gescoord met een paar mooie afstandschoten van Ruben en mooie doelpunten van Sjoukje. Het publiek was ook laaiend enthousiast want de wave ging zelfs even door de Dreef. Het was een genot voor het publiek om te kijken want de einduitslag van de eerste helft werd maarliefst 9-5 in ons voordeel. Ruben maakten daar drie van, Kim ook, Sjoukje twee en Ilan een. Nog een leuk feitje is dat we in de eerst helft 40 doelpogingen hebben gedaan en daarvan 9 hebben gescoord wat het gemiddelde dus op 1 uit 4/5 maakt!

Toen het fluitsignaal door De Dreef ging was de eerste helft afgelopen en moesten we de kleedkamer in. Oskar wist eigenlijk alleen maar positieve dingen te zeggen. Het enige minpuntje was dat we wat beter moesten verdedigen maar voor de rest ging het allemaal super.

Tegenvallende tweede helft
Vol goede moed gingen we de tweede helft in. Helaas was de tweede helft in tegenstelling tot de eerste helft een beetje een tegenvaller want we wisten niet meer te scoren en er gebeurde niet erg veel spannends meer. We wisten nog wel een paar goede doelpogingen te creëren maar de bal wou er niet meer in gaan. De tegenpartij wist nog wel een paar keer te scoren waardoor het 9-7 werd. Maar gelukkig wist Sjoukje net voor de wedstrijd er ook nog een mooi afstandsschot in te leggen die ik helaas niet zag omdat ik aan het warmlopen was (het was dan ook geen afstandschot maar een korte kans, red.). Door dit schot heeft Sjoukje er ook drie gemaakt. Vlak daarna werd Sjoukje gewisseld voor mij. Waardoor ik de laatste tien minuten nog kon meespelen. Het bracht niet meer veel nieuwe hoop in de ploeg want we kregen nog een tegendoelpunt tegen waardoor de uitslag 10-8 werd.

Statistieken
De eerste helft speelden we de sterren van de hemel maar de tweede helft was iets minder. Maar we hebben gelukkig dus weer gewonnen. Uiteindelijk hebben we 65 doelpogingen gedaan, waarvan we er negen hebben gescoord. Het scoringspercentage is bijna 14 procent, wat geen slecht gemiddelde is.