C1 verliest met 7-6

Zaterdagmorgen was het droog. Een mooi moment om op de fiets te stappen voor een korfbalwedstrijd in Utrecht-Hoograven. Op het programma stond een oefenwedstrijd tegen HKC C1.

Het team was gewaarschuwd; er zouden veel vrije ballen en spelhervattingen komen deze wedstrijd. Wel erg fijn dat er op gelet werd niet op te lijn te stappen bij uitballen. Een vervelende kwaal waar veel jeugdteams last van hebben.

Synergo speelde niet goed. Het ging slordig met de kansen om. Na elf minuten was het 2-2, maar speelde beter. Vlak voor rust pakte HKC dan ook een voorsprong van 4-2. Gelukkig kon Synergo er in de laatste 15 seconden nog 4-3 van maken.

De tweede helft

Direct na rust nog een slordigheidje, gevolgd door een schot. De C stond met 6-3 achter. Toen ging het team meer druk zetten en was goed te zien hoe de C1 kan (en hoort) te spelen. Minder foute passes, heel veel onderscheppingen, veel meer acties en kansen. Synergo kwam dichterbij. En dichterbij. Binnen drie minuten kwam het team terug van 6-3 naar 6-5. HKC scoorde nog een afstandschot, direct daarna scoorde Synergo een strafworp; 7-6.

Nog een aantal kansen gemist, waaronder een paar hele mooie! Helaas bleef de teller steken op 7-6. Weer een nuttige oefenwedstrijd.