Duko 2 – Synergo 2

Zondagmorgen 11:07, Synergo 2 staat te wachten. Bij de stoplichten staat een grijze auto te roken én te stinken, daar komt hij aan, twee minuten te laat. Het eerste wat de chauffeur hoort: wedstrijdverslag schrijven, en terecht!

Ook bij Synergo 2 zijn er regeltjes. Één hiervan is, dat je een wedstrijdverslag schrijft als je te laat bent. Trainer Marc is consequent, ook omdat hij nu zelf de pineut is. Gelukkig was Luuk meegekomen zodat Marc een correcte weergave kan geven van de uitwedstrijd van Synergo 2 tegen Duko/CargoTeam uit Duiven.

We hebben verloren!

Zo dat was dat. Verslag is gemaakt, afspraak is nagekomen en nu tijd voor een heldere analyse (daar zijn we tenslotte goed in). De selectie. Op het moment van schrijven is het maandagmiddag 28 september, we zijn alweer bijna twee maanden bezig met korfbal. Of moeten we schrijven top-korfbal. Want ondanks dat misschien de competitieresultaten ietswat tegenvallen, gebeurt er op het trainingsveld veel, heeeeeel veel.

Elke avond rij ik vanuit Culemborg richting Utrecht & de Meern voor korfbal, vier avonden in de week en met plezier. Want je moet eigenlijk wel een beetje gek zijn om dat te doen. Maar niets is minder waar. Het plezier, de inzet, de groepen alles is leuk. Elke club heeft zijn charme en zijn kwaliteiten.

Terug naar de selectie, als je als trainer van buiten komt, verwacht men veel. Wat was ik dan ook blij om de eerste twee wedstrijden redelijk gemakkelijk te winnen. Ook al spelen we nog niet zoals ik het graag zie, maar we maken iedere wedstrijd een stap ( als is hij misschien de ene keer ietsje groter dan de andere). Bij het tweede verloopt het ietsje soepeler dan bij één. Maar ook bij ons eerste team gaat het daadwerkelijk gebeuren. Alles plussen en minnen op een rij, de basis van een goed team, goede selectie, goede vereniging ligt in het TEAM gevoel.

We trainen, schelden, we rennen, we schieten, we bewegen, we lopen, we vangen, we verdedigen, we lachen, we gieren, we doen van alles, alleen lukt het nu net ff niet om te zeggen “we winnen”. Das jammer, maar blijf knokken met zijn allen en dan komt het winnen vanzelf!

“Meneer de trainer heeft altijd gelijk”, dat is één van mijn famous uitspraken, en let maar op, dat gaat ook gebeuren! Vetrouw me, geloof in me, lach met me, vloek soms maar eens tegen me, uiteindelijk zijn we één team, één club, één Synergo.

Komend weekend staan we met zijn allen weer op het veld, van 1 t/m 8 en van de A tot en met de F. Ik durf te zeggen dat we gaan winnen ( niet alles misschien, maar wel veel!).

Succes allemaal!
Marc

p.s vergeet niet het SupportersCafe zaterdagavond he!, feestjes zijn er ook voor “ons” allemaal!