Korfbal by night, 1:1-duel in het donker

Fiducia-speler Sjoerd daagde ‘onze’ Oskar uit voor een 1:1 duel. Sportief en niet bang aangelegd nam Oskar deze uitdaging met beide handen aan! Datum van duel: zondag 20 september 2009, na de wedstrijd van Synergo 1.

Ondanks veel grote verhalen (van beide kanten), leek Sjoerd niet meer te durven. maar wat wilde het toeval, de avond voor het duel waren enkele Fiducia-leden in de Synergo-kantine aanwezig, waaronder Sjoerd. Simpel nadenken leverde op dat het titanenduel direct kon plaatsvinden! Eén klein probleempje: uitdager Sjoerd durfde niet meer!

Gelukkig was Judy bereid de eer van Sjoerd wel hoog te houden. Deze speelster uit Fiducia-1 nam het dan maar tegen Oskar op. Dus, lampen aan, paal en korf erbij, drankjes voor het publiek, camera’s aan. Drie minuten lang aanvallen, daarna drie minuten verdedigen en dan kijken wie er de meeste doelpunten had gemaakt.

Het duel
Over het duel kunnen we kort zijn; het lukte Oskar niet om zijn vele acties te verzilveren.  Maar dat een keer scoren niet genoeg was, bleek al snel. Judy scoorde maar liefst vijf keer. Zeker vermeld moet worden dat Oskar schit-te-rend een doorloopbal van Judy van achteren blokte (Dáárom moet je je dus altijd uitstrekken, Synergo-jeugdleden!).

Oskar, groot respect dat je de uitdaging tegen deze dame aanging, terwijl je uitdager Sjoerd aan de kant bleef staan…

Filmpje Judy (Oskar blokt van achteren)

Filmpje Oskar (Oskar scoort)