Nieuwe shirts leveren veel punten op!

De jeugd trapte zaterdag het seizoen af in de nieuwe wedstrijdshirts. Het leverde vijf overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen op.

Het was even wennen zaterdag op het Synergoveld: de zo bekende rode shirts met blauwe en grijze blokken waren verdwenen! In plaats daarvan moderne rode shirts met blauwe banen aan de zijkant. En, ondanks de lange  aanloopperiode en twijfels vooraf, was iedereen er erg blij mee!

De F-jes en E-tjes waren de eersten die in de nieuwe shirts speelden. Beide ploegen spelen dit jaar een niveau hoger dan het afgelopen seizoen en bewezen meteen dat niveau helemaal aan te kunnen. De F1 won met 3-2 van Huizen en de E1 won (na een 0-2 achterstand) met 4-2 van SVMM.

De D2 speelde volgens coach Mathijs een leuke wedstrijd tegen SVMM. De tegenstanders waren echter allemaal een jaar ouder en daarom zat er geen overwinning in (3-0). De D1 speelde 5-5.

De C3 speelde 4-4 gelijk tegen SKF. Dat was zonde, want het grootste deel van de wedstrijd stond de C3 voor. De C2 was neit opgewassen tegen TZ C2 en verloor met 0-7.

Voor de C1 en de B1 was het de dag van de wederopstandig. De C1 stond in de eerste helft met 3-0 achter tegen Victum. In de tweede helft (met wind mee) gaf de ploeg van Sander en Casper gas en binnen zes minuten was de achterstand omgebogen in een 4-3 voorsprong!

De B1 startte matig tegen ASVD en stond bij rust met 6-3 achter. Nadat in de kleedkamer goed was uitgelegd hoe er aanvallend gespeeld moest worden, liep de B1 in no-time over ASVD heen. Binnen vijf minuten na rust stond het 6-6 en niet veel later stond de B1 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Vervolgens kreeg de B1 kansen zat voor een monsterscore (o.a. twee strafworpen en een stuk of 10 doorloopballen). De teller bleef echter steken op acht doelpunten. In ieder geval genoeg voor de eerste twee punten!

De A1 speelde 6-6 gelijk tegen Midlandia. De A2 won eenvoudig met 10-4 van Victum.