Synergo in Ouddorp

Afgelopen weekend werd er niet alleen in Kent door Synergo-leden gekorfbald, ook in Ouddorp (op Goeree-Overflakkee) werden de velden onveilig gemaakt door een Synergo-afvaardiging. Of nou ja, velden… eigenlijk was er geen veld te bekennen: er werd gespeeld op het zand van het Ouddorpse strand.

Het team bestond uit leden en oud-leden van Synergo en twee verstekelingen (één voetballer en één lid van een buurvereniging). Het Synergo-tenue zag er dientengevolge wat rommelig uit en het niveau was ingeschat op ´gemiddeld´, wat misschien zelfs enigszins optimistisch was.

Na een vroeg vertrek en een redelijk lange, maar voorspoedig verlopen rit, bleek dat het toernooi dat door Good Luck uit Middelharnis georganiseerd werd, een stuk kleiner van opzet was dan het toernooi van Fluks in Noordwijk (waar we vorig jaar aan meegedaan hebben). Een enorm strand met zes bescheiden korfbalveldjes lag op ons te wachten: hoe heerlijk overzichtelijk! Wat een ruimte! In combinatie met flink veel zon, af en toe een verkoelend briesje en een aangename zeetemperatuur kon deze dag nauwelijks nog mislukken.

De eerste wedstrijd speelden we tegen De Voltreffers – een ploeg waar niemand van ons ooit eerder van gehoord had. Het werd een sportieve wedstrijd, die eindigde in een kleine overwinning voor Synergo. Hoera! Daarna volgden qua wedstrijden echter enkele dieptepunten: een wedstrijd tegen Tempo eindigde in enig duw- en trekwerk en ging verloren. De volgende wedstrijd tegen Sporting Delta verwerd door een niet-fluitende scheidsrechter en enkele onbehouwen tegenstanders tot een partijtje vrij worstelen. Enig lichtpuntje was dat de stand uiteindelijk gelijk was.

De lol was er zo wel een beetje vanaf, maar de pauze van twee uur tussen de derde en vierde wedstrijd maakte dat we een verfrissende duik konden nemen en op het terras van het paviljoen konden relaxen. Alle ergernissen waren van en uit ons gespoeld, dus vol goede moed begonnen we aan de laatste wedstrijd, tegen Blauw-Wit. Deze tegenstanders waren fair, zaten op korfbal in plaats van judo, maar waren ook echt beter dan Synergo. We verloren met 4-2, maar de nare smaak was volledig weggespoeld.

Na afloop van het toernooi hadden we nog voldoende tijd om van het mooie weer te genieten: in zee werd met diverse projectielen fanatiek overgegooid, de aanwezige zonnebrandcrème was niet genoeg om alle delen van het lichaam te behoeden voor verbranding en de salades en sateh op het paviljoen smaakten prima. Alles bij elkaar was het zeker voor herhaling vatbaar!

Femke