Bijzondere mensen en goede plannen

Met zo’n 30 leden keken we vorige week donderdag tijdens de JAV terug op het afgelopen seizoen en vooral vooruit naar het nieuwe seizoen.

Een prima sfeer in de kantine, met goede presentaties van Hildo Krop (JTC), Timon den Hertog (TC) en Rudolf Hoogenveen (scheidsrechters) over de plannen voor onze kernactiviteiten volgend jaar. Nog meer structuur in de trainersbegeleiding, technische opzet en teambegeleiding en een duidelijke focus op het spelen op korfbal op een zo hoog mogelijk niveau met veel plezier. De jeugdtrainers hebben 25 juni al een 1e bijeenkomst.

Met elkaar constateerden we het afgelopen jaar dat ons kader te klein is om de braak liggende mogelijkheden daadwerkelijk te kunnen uitnutten. We hebben echt meer handen nodig. Met een grote jeugdafdeling en onze kleine(re) senioren gaat het te moeizaam en liggen er teveel taken in één hand. Het voorstel van het bestuur om volgend seizoen ook ouders en senioren een veel grotere rol te geven, sluit hierbij aan. Eva Gijsbertse (nieuwe secretaresse bestuur) presenteerde in het vrijwilligersbeleid daar de uitgangspunten voor. We zullen ouders voor de start van het seizoen hierover verder informeren.

Het bestuur zal zich volgend jaar richten op het volgen van de uitvoering van de plannen en zelf actief aan de slag gaan met het vinden van meer sponsorgelden, verkenning van verruiming van de veld- en zaalfaciliteiten en het verbeteren van de interne en externe communicatie. Op de JAV van 2010 zullen we een plan voor de toekomst presenteren; we hebben dan met alle commissies goed kunnen kijken naar onze ambitie als korfbalclub.

Volgend seizoen zullen er twee grote enquêtes worden uitgezet: inzet van de Synopsis vs. de website en het spelen op zaterdag door selectie en senioren.

Volgend seizoen zullen we spelen in ons nieuwe wedstrijdshirt dat gisteren gepresenteerd werd. Die eerste wedstrijd gaat gepaard met een feestje natuurlijk. Onze wensen t.a.v. langere damesshirts en een rodere kleur zijn gehonoreerd. Mooi!

Bijzondere mensen in het zonnetje:
– Joke Kraan nam na 7 jaar afscheid als secretaresse van Synergo. Eric Grendel en ik bedankten haar met mooie woorden, een wijntje en een ‘blijk van waardering’. Joke is een van de ouders, die zoals ze zelf zegt ‘niets heeft met korfbal, maar wel met de familie Synergo’ en jarenlang actief is geweest en een enorme bijdrage heeft geleverd aan het reilen en zeilen van het cluppie.

– Sander Hofman is door jullie terecht verkozen om de Beker van Verdienste te krijgen. Het verhaal, het judicium, kun je hier lezen.

– Sander Hofman en Inge van Meeuwen zijn 25 jaar lid van het KNKV en kregen een speldje.

– Tjaak Blokker (die sinds 1923 nog nooit een JAV heeft gemist) kreeg een eenmalige Synergoster uitgereikt voor haar jarenlange supporterschap, steun, 1-uit-45 en natuurlijk haar overheerlijke soep. Wie kent haar niet? Zie je haar de volgende keer, vraag dan even om een lekker kopje soep…

Tot in augustus, dan gaat het weer beginnen!

Anne de Roos