Synergo 1 pakt draad weer op

Na de verliespartij tegen de aanstaande kampioen KC Dordrecht en de commotie vorige week bij Conventus, wilde ons vlaggenschip laten zien dat het terecht in de bovenste regionen van de 2de klasse vertoeft. De wil om te winnen van Phoenix was daarom groot in het warme Zoetermeer.

De eerste helft startte Synergo fel. Via doelpunten van Arjan (2x) en Gijs werd Phoenix direct op achterstand gezet. Dit verschil bleef gelijk tot aan de rust (4 – 7), waarna een veel feller Synergo kon uitlopen naar een grote voorsprong (5 – 12). In de verdedigende rebound was Synergo de baas, waardoor Phoenix veel één-schots-aanvallen kende. De Utrechtse aanvallers wisten veel meer kansen te creëren, maar misten ook een handvol riante mogelijkheden om Phoenix op nog veel grotere achterstand te zetten. Na een aantal wissels wist Phoenix kort voor tijd toch nog van afstand 5 x de korf te vinden. De winst voor Synergo kwam echter niet meer in gevaar, ondanks een een doelpuntloze periode van 10 minuten aan Utrechtse zijde. Bij Synergo vielen Floor en Oskar aan het einde van de wedstrijd in.
De Utrechtse doelpunten werden gemaakt door: Arjan, Gijs, Brahim, Lotte, Anne (allemaal 2 x), Ilse en Anouk (beide 1 x).

Een terechte uitslag, in een verder uiterst sportief duel. De scheidsrechter floot ook een prima wedstrijd. Zo moet een korfbalwedstrijd geleid worden! De kater van Zwijndrecht was daarmee weer even vergeten, al wacht iedereen met veel belangstelling op het besluit van het KNKV.

Met de winst op Phoenix is Synergo weer een plaatsje gestegen op de ranglijst. Er resteren nu nog twee thuiswedstrijden, tegen OJC en OEC. De ploeg is er op gebrand ook die twee wedstrijden winnend af te sluiten, om zo een passend slot te geven aan dit zeer succesvolle seizoen. Uiteraard rekenen wij net als de vorige thuiswedstrijd weer op jullie steun! En met de Red Blue Giants langs de lijn, belooft het weer een feestje te worden.