Mooie wedstrijd van Synergo en China

Synergo 1 speelde in een volle sporthal Loevenhout (‘uitverkocht’!) tegen nummer-4 van de wereld China. Synergo kon helaas de snelle 5-1 voorsprong niet vasthouden en verloor met 28-38. Wat een mooie wedstrijd!

Al snel pakte Synergo een voorsprong van 5-1. Mede door de vele wissels van de Utrechters lukte het echter niet om dit vast te houden. Via 7-7 kwam China ernaast en ging door. Met rust stond het 17-23.

Synergo-China duel onder korfIn de tweede helft gaf China gas en vergrootte het de voorsprong. Synergo had moeite met de snelheid van met name de Chinese heren. Er was veel druk naar binnen en als de Chinezen ruimte kregen, scoorden ze van afstand. Ook met korte kansen en wegtrekkers vanuit de korf waren de Chinezen loepzuiver. Synergo had halverwege de tweede helft nog een sterke periode, maar kon het gat niet meer dichten, 28-38.

Na afloop kreeg het Chinese team medailles en echte Utrechtse Domtorentjes. De Chinezen deelden sleutelhangers uit aan de spelers en aan het publiek. Wat mooi om zo’n wedstrijd en met zoveel publiek in onze ‘eigen’ sporthal te zien!

We wensen China natuurlijk veel succes tijdens de Korfbalchallenge!