Winst voor S1, S2 en A1; volgende week de kampioenswedstrijd!

Dirk in actie bij Synergo1

Met een klinkende overwinning op DWS van 6-25 is Synergo 1 weer een grote stap dichterbij het kampioenschap. Synergo 2 won in Kampen met 12-15 en kan zich opmaken voor de wedstrijden tegen TZ en MIA.

Synergo 1 kwam op een voorsprong van 0-2, maar na de 2-2 nam DWS de leiding met 3-2. Synergo speelde eigenlijk te traag en kwam na de gelijkmaker weer op achterstand. Na deze 4-3, 4-4 en 5-4 gaf de ploeg van Timon gas. Synergo begon te draaien en te scoren.

Van 5-4 liep Synergo uit naar 5-24. Synergo had snelle aanvallen met sterke rebounds waardoor de aanval soms wel 4 goede kansen achter elkaar kon nemen. Met nog 4 minuten en 10 seconden op de klok scoorde DWS het eerste doelpunt van de tweede helft, 6-24. Dit leverde groot applaus op vooral van het meegereisde Synergo-publiek. DWS 1 – Synergo 1: 6 – 25.

Synergo 1 kan zich opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen de nummer-2 Victum; zaterdag 17 februari om 19.00 uur in De Dreef.

Synergo 2
Synergo 2 heeft de punten hard nodig in de strijd om handhaving in de reserve tweede klasse. Tegenstander Wit Blauw uit Kampen was dit seizoen al twee keer door ons tweede verslagen, maar had met vier overwinningen en een gelijkspel in de laatste zes wedstrijden een uitstekende serie neergezet.

Het tweede begon geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd en nam direct de leiding. In de laatste tien minuten voor rust pakte Synergo een voorsprong van drie punten, om die in het vervolg niet meer weg te geven. Verdedigend stond het goed en Wit-Blauw had in de tweede helft veel moeite met het maken van doelpunten.

Belangrijke punten dus. Maar het tweede heeft minimaal nog twee punten nodig. Volgende week komt Tweemaal Zes op bezoek. De uitwedstrijd eindigde in een nipte nederlaag.

Synergo A1
Onze A1-junioren won in Amstelveen van KVA A2 met 11-15. Na wat wel een uuurenlange voorbespreking leek, was de A1 klaar met de theorie en geheel klaar voor de praktijk van de wedstrijd. De eerste helft leek het nog even wennen, misschien ook aan de invalcoach, maar de tweede helft ging Synergo los! Minder verdedigende foutjes en gewoon goede schoten blijven nemen.

Hoewel niet elk schot vanuit vrijgespeelde positie, in balans, ingedraaid naar de korf en dichtbij was, zagen we hele mooie acties, verre schoten, goed en zeer slimme uitgespeelde (korte) kansen!

En de A1 speelde gelukkig de tweede helft minder gehaast en wist de wedstrijd goed naar de rood/blauwe hand te zetten! Een leuke wedstrijd en een gedegen en mooie overwinning!