Synergo zoekt juryvoorzitters

Op 23 april bedankten we Jari en Tim nadat zij de afgelopen 4 jaar als juryvoorzitter hebben opgetreden. Om ons team van juryvoorzitters weer compleet te krijgen zijn we op zoek naar twee nieuwe juryvoorzitters voor het seizoen 2022-2023!

Wat doet een juryvoorzitter eigenlijk?

Als juryvoorzitter krijg je een cursus aangeboden vanuit Synergo en het KNKV. Dit kost één avond van je tijd. Tijdens de wedstrijden ben je bezig om te zorgen dat de wedstrijden niet teveel verstoord worden door de coaches en zo de scheidsrechter zijn werk kan doen. De zuivere speeltijd, score en schotklok zijn je verantwoording. Maar hiervoor heb je een geweldig team naast je zitten dus hoeft het niet alleen te doen. Je zorgt ervoor dat de teams correct zijn opgesteld en dat de wissels bijgehouden worden.

Qua tijd kost het ongeveer 3x 2,5uur. Een uur voor de wedstrijd ben je aanwezig om alles door te lopen en te zorgen dat alles paraat is en achteraf handel je de wedstrijd af en is alles opgeruimd.

Waarom is juryvoorzitter zijn zo leuk?

Het is de allerbeste plek om de wedstrijd van het eerste te zien. Het is de beste manier om je spelregelkennis up-to-date te houden zodat je ook tijdens je eigen wedstrijden weet hoe het gaat. Je hebt meer contact met de scheidsrechter en de teams waardoor je ze beter leert kennen en van hen een beter beeld krijgt. Als voorzitter zijn je taken veelal stressvrij, tenzij er een piekmoment komt in de wedstrijd en beide coaches in het hitte van de strijd hun wissels willen doorgeven.

Geen juryvoorzitter, maar wel aan de tafel?

Synergo is ook op zoek naar versterking van de rest van de jurytafel. We zoeken naar tijdswaarnemers en schotklokbedieners. Als tijdswaarnemer ben je bezig om de zuivere speeltijd bij te houden en de goals door te voeren van de teams. Als schotklokbediener staan je ogen continu op de bal en ben jij degene die de schotklok reset wanneer de korf geraakt wordt.

Interesse? Lijkt het je leuk om de jurytafel te versterken stuur ons dan een mail naar david.kwant@synergo.nl