Begeleiding van startende scheidsrechters

Herken je dit gevoel? Je gaat naar het korfbalveld toe. Normaal gesproken kom je daar samen met een team, maar vandaag niet. Vandaag ben je alleen. Er rust verantwoordelijkheid op jouw schouders. Je mag voor het eerst een wedstrijd fluiten. Twee teams rekenen er op dat jij de gehele wedstrijd in goede banen leidt. En beide teams hebben ook nog wat supporters mee. Je weet natuurlijk wel wat een scheidsrechter moet doen, maar dit zelf toepassen, is toch een enorme stap en soms best lastig.

Een best wel spannende situatie voor velen van ons. Zeker als je het ook nog helemaal alleen moet doen. De scheidsrechterscommissie wil ervoor zorgen dat scheidsrechters die beginnen met fluiten er niet alleen voor staan. Of ook als je gewoon graag begeleiding wilt om zekerder te worden van je eigen fluiten.

Help je mee?

We zijn op zoek naar vrijwilligers die op de zaterdagochtend op het veld / in de zaal willen zijn om beginnende scheidsrechter te helpen: in de rust en/of na afloop vragen beantwoorden, positieve feedback geven en simpelweg een steuntje in de rug bieden.

Het idee is dat wanneer er voldoende begeleiders in de groep zitten, je eens in de 5-6 weken een keer een ochtend rondloopt op het veld / in de zaal. Met jouw hulp als begeleider help je de scheidsrechters en Synergo enorm!

Denk je dat dit een leuke taak is die bij je past? Neem contact op sebastiaan.van.der.steen@synergo.nl.

Sebastiaan en Alyanne.

Zie ook