KNKV-routekaart voor de competitie in coronatijd

Het korfbalverbond (KNKV) heeft een routekaart gemaakt voor de mogelijkheden om de competitie alsnog op te starten. Hierin staat per week hoe het competitieschema eruit kan zien.

Hoewel we hopen op een snelle hervatting van het mooie korfballeven, weet niemand hoe het coronavirus zich zal ontwikkelen. Ondanks dat het kabinet aangaf dat we er rekening mee moeten houden dat de huidige maatregelen verlengd worden, geldt formeel nog steeds de periode van vier weken vanaf 13 oktober.

Routekaart

Om verenigingen een perspectief te bieden over de competitie, publiceert het KNKV de routekaart competitie. Hierin is uitgewerkt hoe vanaf 21 november de competities gespeeld zouden kunnen worden.

In de routekaart staat per week hoe het competitieschema eruit komt te zien in de diverse categorieën. Er is voor gekozen om de vijf belangrijkste categorieën op te nemen. Alle overige klassen zullen een afgeleide worden van deze opzet. Deze detailuitwerking volgt als er helderheid over het startmoment is.

Bron: KNKV

Komende periode

Vanaf 19 november gaan we terug naar de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober. Medio december beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna mogelijk is. Er moet voldoende bewijs zijn in vermindering van het aantal besmettingen en de druk op de reguliere zorg voor de maatregelen heroverwogen kunnen worden.

Zie ook