Aangepast trainingsschema zaalseizoen

Zoals jullie op de website en in de mail van onze voorzitter hebben kunnen lezen kan er op dit moment door senioren niet getraind worden. Omdat voor de jeugd de zaaltrainingen vanaf 2 november weer starten publiceren wij nu wel een trainingsschema.

Wij hebben besloten om wel een volledig trainingsschema op te stellen zodat deze gedurende het seizoen niet steeds aangepast hoeft te worden als de maatregelen veranderen.

Naast de al langer bestaande uitdagingen van het gebrek aan zaalruimte en de aansluiting voor trainers tussen hun eigen training en het training geven zorgt Corona dit zaalseizoen voor een extra uitdaging in het trainingsschema.

Om elkaar voldoende ruimte te geven was het dringende advies om een kwartier tussen de trainingen te laten. Ook kunnen er niet teveel teams tegelijk trainen om de hoeveelheid mensen in de zaal te beperken. Dit beperkt de trainingsruimte nog meer waardoor we helaas gedwongen zijn tot flinke aanpassingen in het schema.

We hebben er voor moeten kiezen om alle breedtekorfbalteams dit zaalseizoen maar 1x per week te laten trainen. De trainingen verkorten zou voor een te grote belasting van trainers en ouders en veel extra reisbewegingen zorgen. Er is dus gekozen voor 1 goede training van een uur. De wedstrijdkorfbalteams in de jeugd en de selectieteams bij de senioren trainen wel 2x per week.