Geen publiek, een lege kantine, maar wél korfbal

We hebben al het nodige meegemaakt de afgelopen maanden. Toch waren de nieuwe regels weer wennen. Wél competitie, maar geen publiek en een lege kantine. 

En het was zaterdag alsof de weergoden hadden meegekeken met het kabinet: het was grijs en vooral in de middag regende het flink. Dus zeker geen ideale omstandigheden om korfbal te kijken. Toch was er wel een volledig programma. Gelukkig mag de Peuter- en Kleutergym in de sporthal gewoon doorgaan. En de E2 kroonde zich zaterdag tot de eerste kampioen

De A1 speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen koploper Telstar, maar kon niet stunten: 10-18. De B1 moest even op gang komen tegen Dalto, want tot 5-4 in de eerste helft ging het gelijk op. Maar toen het gaatje eenmaal geslagen was, liep de B1 snel weg: 19-7. 

Update selectieteams 

Na het mooie eerste competitieweekend, volgden voor Synergo 1, 2 en 3 helaas een aantal mindere weekenden. Synergo 1 moest na gelijkopgaande wedstrijden haar meerdere erkennen in Nova, Victum en Movado. Datzelfde gold voor Synergo 2, dat alleen Tiel trof in plaats van Victum. Synergo 3 wist gelukkig vorige week alweer te winnen van DVO. Hoopgevend waren de uitslagen (close) en het spel van de jonge selectie. 

Deze zaterdag kwam Noviomagum op bezoek. Synergo 2 had een flinke kluif aan Noviomagum 3 en wist de wedstrijd pas in de laatste minuut naar zich toe te trekken. Synergo 1 ging heel erg overtuigend van start. Even voor rust stond het zelfs 15-7, maar Noviomagum kon vlak voor rust nog terugkomen tot 15-9. Na de pauze begon het te plenzen en was normaal korfbal nauwelijks nog mogelijk. Noviomagum kroop nog dichtbij (16-14), maar net op tijd vergrootte Synergo 1 het gaat weer. Eindstand: 19-15. Synergo 3 speelde later in de middag knap gelijk tegen koploper Antilopen: 14-14. Al met al dus een uitstekend weekend voor de selectieteams! 

Kampioenen?!  

De nodige teams zijn nog op koers voor het kampioenschap! De F2 zou nog kampioen kunnen worden, maar is dan wel afhankelijk van Fortissimo. De E1 en D1 zijn nog ongeslagen en hebben daarom alles in eigen hand. Ook de C3 heeft nog een kans, net als de B1, die nog wel drie wedstrijden te gaan heeft. Ook de A2 en Synergo 7 staan op dit moment bovenaan. Er zullen de komende weken op de website dus hopelijk nog wel een paar foto’s met juichende teams langs komen! 

Volgende week

Volgende week alweer speelronde zes voor de meeste teams. Synergo 1 en 2 gaan op bezoek bij VIKO in Vianen. Synergo 3 ontvangt MIA 5. Het volledige programma vind je zoals altijd op onze competitie-pagina’s. Met dit herfstweer kijken we stiekem al naar onze sporthal en zoals het er nu naar uitziet mogen we daar vanaf begin november ‘gewoon’ trainen en onze wedstrijden korfballen. Met of zonder publiek, de tijd zal dat gaan uitwijzen.