Yes, we mogen weer! Maar lees wel eerst de nieuwe Corona-regels

Vanaf maandag gaat de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer starten voor alle teams. Rondom het veld en in de kantine gelden er nog wel regels. Lees dit bericht daarom goed voordat je naar het veld komt. Houd je aan de regels en help elkaar er aan herinneren. 

De hieronder beschreven regels hebben we niet zelf bedacht, maar zijn afgeleid van het sportprotocol van NOC*NSF, dat is afgestemd met de overheid en ht RIVM.

Ook voor jou: bij klachten blijf je thuis en laat je je eerst testen!

We begrijpen dat je heel graag weer wil korfballen. Maar bij een klein hoestje, eerste symptomen van verkoudheid of iets vergelijkbaars blijf je thuis en laat je je eerst testen. Een test aanvragen kan heel simpel via de website van de Rijksoverheid

Wat doe ik als ik of als mijn kind besmet is?

Als iemand van Synergo positief wordt getest op het coronavirus dan gelden de op dat moment geldende richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat je thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD je oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft aan dat andere mensen bij Synergo ook in quarantaine moeten gaan is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode neem je vanzelfsprekend ook niet deel aan trainingen en wedstrijden. 

Regels bij trainingen 

 • Voor en direct na de training geldt voor 18+: 1,5 meter afstand van elkaar. Ook als je besprekingen houdt tijdens de training doe je dat. Trainers houden de hele training 1,5 meter afstand tot spelers
 • Neem je eigen (gevulde) bidon mee
 • Voor en na de training desinfecteer je je handen en de gebruikte ballen, voordat deze teruggaan naar het materiaalhok 
 • Materiaal met een beperkt aantal mensen opruimen, zodat we kunnen zorgen voor voldoende afstand van elkaar bij het materiaalhok
 • Je kleedt je zoveel mogelijk thuis om. We kunnen gebruiken maken van de kleedkamers (deze worden dagelijks schoongemaakt). Vanzelfsprekend houd je in de kleedkamers ook voldoende afstand van elkaar, dus maximaal vier personen per kleedkamer en gebruik de douches niet met meer dan twee mensen tegelijk

Regels bij wedstrijden

 • Bij uitwedstrijden: check de website van je tegenstander voor mogelijk andere maatregelen die gelden op het sportcomplex van de tegenstander  
 • Op de bank en langs het veld houden de reservespelers, trainers en toeschouwers 1,5 meter afstand van elkaar
 • Deze 1,5 meter afstand geldt ook voor spelers tijdens time-outs, tijdens de rust en direct na de wedstrijd
 • Neem je eigen (gevulde) bidon mee
 • Voor en na de wedstrijd desinfecteer je je handen
 • Wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto dragen de chauffeur en spelers van 13+ (C, B, A-jeugd en senioren) een mondkapje. Deze mondkapjes regel je zelf, in de kantine liggen reserve mondkapjes als je deze vergeten bent. Mocht je echt niet met een mondkapje willen rijden, dan zorg je ervoor dat je (kind) zelf bij de wedstrijd komt  

 Regels bij gebruik van de kantine  

 • Volg de looproutes in de kantine, het is éénrichtingsverkeer. De ingang van de kantine bevindt zich aan de zijkant van de kantine
 • Bestel je drankjes aan de bar op de aangegeven plek, en wacht op je beurt
 • Net als in de horeca, vragen we je je gegevens achter te laten als je wat wil drinken. Mochten er besmettingen zijn, dan weten we wie er op de betreffende avond is geweest. Deze lijst ligt bij de bar 
 • Betaal met pin
 • Drankjes kunnen alleen zittend genuttigd worden (binnen dan wel buiten). De stoelen en buiten banken laat je op de plek staan
 • Bij de ingang staat een tafel waar flesjes/kopjes moeten worden teruggebracht
 • En als laatste: er zal dit seizoen telkens maar één persoon achter de bar staan. Deze zorgt tijdens de aankomende twee weekenden ook voor tosti’s/patat etc. (de foodcie start pas tijdens het eerste speelweekend). Het kan dus zijn dat je even wat langer moet wachten tot je geholpen wordt

Updates en vragen

Veranderingen in regels volgen elkaar (helaas) snel op. Houd dus de website en je mailbox in de gaten.

Maak je je ergens zorgen over, heb je vragen of een opmerking? Neem contact op met één van de bestuursleden of mail naar bestuur@synergo.nl. 

 Het bestuur