Trainingsschema veld en zaal 2020-2021

Korfbaltraining

We hebben de trainingsschema’s voor zowel het veld- als zaalseizoen 2020-2021 gemaakt. De trainingen starten in de week van 24 augustus, de seniorenselectie (S1/S2/S3) start een week eerder.

Zoals altijd was het ook dit jaar weer een hele puzzel om zo goed mogelijke trainingsschema’s op te stellen. Hoewel we helaas niet alle wensen hebben kunnen vervullen, denken we dat deze schema’s zo optimaal mogelijk zijn.

Zaalschema

Omdat in de zaal de ruimte veel beperkter is dan op het veld, zijn we begonnen met het schema voor de zaal. Daarna hebben we aan de hand daarvan het veldschema opgesteld.

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk dezelfde trainingsavonden vast te houden. Sommige teams trainen echter op het veld op een andere dag dan in de zaal. Door deze aanpassingen kunnen trainers vaker training geven op hun eigen trainingsavond.

Uitgangspunten

Belangrijkste uitgangspunt voor deze schema’s was een goede en evenwichtige verdeling in zowel ruimte, starttijd als trainingsduur tussen alle teams (jeugd en senioren, selectie-, wedstrijd- en breedtekorfbal). Een ander belangrijk uitgangspunt is om er voor de trainers voor te zorgen dat zij zoveel mogelijk op hun eigen trainingsavond hun training kunnen geven.

Trainers gezocht

Voor een aantal teams zoeken we nog trainers. Het gaat om S4, S5 en S6 bij de senioren en de A2, A3 en de B3 bij de jeugd. Mocht je na het zien van het trainingsschema denken ‘Hé dan kan ik wel!’, meld je dan bij de KC jeugd of de KC senioren.

Sportieve groet,
de KC Jeugd en KC Senioren

Zie ook