Trainersbegeleiding klaar voor nieuwe seizoen

Eén van onze speerpunten is het opleiden van trainers en scheidsrechters. We zijn daarom blij dat er volgend jaar een grote groep trainersbegeleiders is. 

Uit onderzoek blijkt dat leren één van de belangrijkste redenen is om te (blijven) korfballen. Trainers en scheidsrechters zijn de cruciale schakel om korfbal te kunnen spelen en het leerproces van spelers te begeleiden. We blijven daarom continu investeren in onze trainers en scheidsrechters. 

Lizzie, Maaike, Marloes, Petra, Freek, Klaas, Timon en Xander zullen allen aan minimaal één trainer worden gekoppeld, zodat we het leren kunnen organiseren waar het gebeurt: op het veld. Oskar zal de coördinatie van de Trainersbegeleiding op zich nemen en fungeren als verbinding naar de Korfbalcommissie. 

Leervereniging 

Synergo is tevens een leervereniging. Dat betekent dat we onze eigen trainers zelf mogen opleiden en officieel mogen certificeren met een diploma dat erkend wordt door de korfbalbond (KNKV) en NOC*NSF.  Maaike en Timon zijn docent van de opleiding Korfbaltrainer 2 en Rob Lof is onze docent van Korfbaltrainer 3. De korfbalbond biedt zelf nog de opleiding Korfbaltrainer 4 aan voor trainers van eerste teams. 

Korfbalvisie van Synergo

De afgelopen jaren heeft Synergo gewerkt aan haar eigen korfbalvisie. Structureren (afspraken maken), stimuleren, individuele aandacht en regie overdragen (vragen stellen aan spelers) staan daarin centraal. In de trainingen richten we ons zoveel mogelijk impliciet (automatisch) het goede korfbalgedrag oproepen. Een voorbeeld hiervan bij de F-jeugd: omdat er geschoten mag worden als de speler verdedigd wordt, zie je dat de schutter automatisch ‘hoog’ weg gaat schieten. De omgeving roept het (in dit geval) gewenste korfbalgedrag op, namelijk schieten vanuit een beweging boven het hoofd, zonder dat we dat hoeven voor te zeggen (expliciet leren).