Corona en Synergo (update 8 april)

De korfbalbond heeft op 7 april een besluit genomen over de competities. 

Update 8 april

Het KNKV heeft gisteren bekend gemaakt wat er gebeurt met de competities. De huidige zaalstanden worden gerekend als eindstand, en dit heeft voor Synergo 1 als gevolg dat het zich handhaaft in de eerste klasse. Voor Synergo 3 betekent dit besluit helaas waarschijnlijk degradatie. Het veldseizoen wordt als geheel als niet gespeeld beschouwd. Alle teams zullen volgend seizoen dus op hetzelfde niveau actief blijven. De sluitstuk van het Korfbal League-seizoen, inclusief de Ahoy-finale, wordt mogelijk later dit jaar nog ingehaald. Check de site van het KNKV voor meer informatie. 

Update 25 maart

Dit seizoen geen korfbal meer. Dat is helaas de keiharde realiteit. Op basis van de nieuwe maatregelen van het kabinet, heeft de korfbalbond besloten ook de gehele voorjaarscompetitie af te gelasten en clubs gevraagd al hun activiteiten tot 1 juni te staken. Een besluit over de promotie- en degradatie van de wedstrijdteams volgt waarschijnlijk rond 6 april. 

Het slechte nieuws houdt daarbij nog niet op: omdat het kamp gepland was van 29 mei tot 1 juni, gaat dat helaas ook niet door. Voor het schoolkorfbaltoernooi van 15 mei geldt dat ook. 

Het bestuur onderzoekt op dit moment hoe we leden, die dat nodig hebben, tegemoet kunnen komen in de contributie. We zijn financieel gezond, maar hebben ook te maken met doorlopende lasten, zoals de kantinehuur, kosten aan de korfbalbond (die medewerkers in dienst heeft en deze moet doorbetalen) en teruglopende inkomsten zoals die van de kantine. Het bestuur streeft er naar begin april met meer informatie hierover te komen. 

Verder zoekt het bestuur naar enthousiastelingen die willen helpen via diverse kanalen willen helpen om de betrokkenheid vast te houden. Heb je ideeën of wil je ergens bij helpen? Mail het bestuur: bestuur@synergo.nl, of bel, app of mail een van de bestuursleden. 

Update 18 maart: 

Het schoolkorfbal op vrijdag 17 april gaat niet door. Hierover hebben we zojuist een apart bericht geplaatst. Het bestuur heeft vandaag overlegd, zoals je op de foto hieronder kunt zien 🙂 Besloten is om binnenkort via een enquete input te vragen voor de nieuwe voorzitter, zodat dit proces gewoon doorloopt. Verder is inmiddels bekend dat de Ahoy-finale op 4 april niet doorgaat. Verwacht wordt dat deze wedstrijd later in het jaar zal worden gespeeld. We zullen de kaartjes voorlopig in ieder geval niet in rekening brengen. 

Als aanvulling op het bericht van gisteren: alle zaalcompetitiewedstrijden, ook die van Synergo 1 t/m 7, A1, B1 en C1, zijn definitief afgelast. De korfbalbond neemt uiterlijk vrijdag een besluit over de eindstanden en de promotie- en degradatieregeling. 

Update 17 maart:

Tot en met maandag 6 april mag er niet op sportcomplexen gesport worden in Nederland. Onze accommodatie is daarom gesloten. Let op: Dit betekent dus ook dat je niet op eigen houtje de accommodatie mag openen en een potje mag tienen of iets dergelijks! Wij hopen op ieders medewerking en begrip. 

Alle wedstrijden van de zaalcompetitie zijn afgelast. Het korfbalverbond heeft besloten dat het zaalseizoen voor breedtekorfbal (alle teams met uitzondering van Synergo 1 t/m Synergo 7, A1, B1 en C1) definitief is afgelopen en dat de competitie als niet gespeeld zal worden beschouwd. Over de competitie in het wedstrijdkorfbal neemt het korfbalverbond uiterlijk aanstaande vrijdag een besluit. Spannend voor bijvoorbeeld Synergo 1 en 3, die op dit moment in de degradatiezones staan.

Het korfbalverbond bericht verder: het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt.

Ook is de Ahoy-finale van zaterdag 4 april afgelast. Er wordt onderzocht of de finale later in het jaar alsnog gespeeld kan worden. 

De updates van het korfbalverbond vind je hier

Bericht van 12 maart:

Het bestuur heeft vanmiddag overleg gehad nadat bekend werd dat de regering nieuwe maatregelen neemt om de verspreiding van het Corona-virus in te dammen. Een van die maatregelen is dat sportevenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast moeten worden. 

De korfbalbond heeft inmiddels ook een besluit genomen over de competitie: tot en met 31 maart gaan de wedstrijden niet door. Eveneens is het advies aan de clubs om de trainingen en andere activiteiten niet door te laten gaan. Wij nemen dat advies over. Dat betekent ook dat de Bijzondere Ledenvergadering van 25 maart niet doorgaat. We komen later met een nieuwe datum. 

Hier vind je het bericht van het KNKV. De maatregelen van het kabinet lees je hier

Het bestuur 

Zie ook