Scheidsrechters in de startblokken

Het is nog vroeg als ik met ferme stappen het korfbalveld betreed. Het ligt er netjes bij. Aangeharkt en strakke lijnen. Het is nog rustig op de zaterdagmorgen. Een enkele auto trekt aan de andere kant van het hek aan me voorbij. Het zonnetje breekt langzaam door.

Ik kijk naar rechts en zie kinderen in rood-blauwe shirts aandachtig luisteren naar de coach. Ik kijk naar links en zie kinderen in witte shirts die druk zijn met inschieten. Rondom het veld staan volwassenen die vermoedelijk de ouders zijn. Met een kop koffie kijken ze gespannen toe.

Nog even en het is zo ver. Nog even en ik ga fluiten voor het begin van de wedstrijd. Ik zorg er voor dat deze kinderen met plezier een wedstrijd kunnen korfballen. Daar heb ik zin in. Samen zorgen we er voor dat we leren, dat we het steeds beter doen en dat de ouders alleen maar trots kunnen zijn.

Ik fluit en het seizoen is begonnen…

Het is inderdaad begonnen. Ook voor de scheidsrechters. Net zoals de commissie die er voor staat om de scheidsrechters te verbinden en ondersteunen. Die groep van ongeveer 25 scheidsrechters is divers.

Ambitie!

Kevin en Myka werken hard aan hun ambitie zich te ontwikkelen tot topscheidsrechter in de talentengroep van het KNKV.

Er zijn junioren die willen leren fluiten. Senioren die net bondscheidsrechter zijn of willen worden en vele anderen die een zeer waardevolle bijdrage leveren aan Synergo door intern of extern wedstrijden te fluiten.

Oproep

Mijn oproep aan iedereen binnen Synergo is: Zorg er voor dat iedere scheidsrechter optimaal kan functioneren. Blijf positief. Verplaats je in hem of haar. Laat iemand welkom voelen en ga het gesprek aan.

Wij willen een klimaat waarin scheidsrechters het vertrouwen voelen om zich te ontwikkelen. Samen zorgen we er voor dat we leren, dat we het steeds beter doen en dat wij Synergo alleen maar trots kunnen zijn.

Succes!
De scheidsrechterscommissie
Sander Slagboom en Rudolf Hoogenveen

PS. Valt je iets op of wil je een bijdrage leveren? laat het ons weten! scheidsrechterscommissie@synergo.nl

Zie ook