Update Buurtsportcoach september/oktober

Casper de Bruijn is gestart als buurtsportcoach korfbal. In september heeft hij zich bezig gehouden met de vereniging, de sociale buurtmarkt, de wijk/ scholen, de kangoeroedag en de sportdag. 

Buurtsportcoach CasperCasper is vooral actief in de wijk, waar hij deel uitmaakt van het Wijksportteam Overvecht. De buurtsportcoach is een bruggenbouwer tussen de sportinstelling, de scholen en de wijk. Naast zijn activiteiten op de scholen en in de wijk zal hij ook actief zijn binnen Synergo.

Vereniging

De afgelopen weken ben ik bij de vereniging gestart met training geven aan de C3 en begeleiden bij de E4. Het is natuurlijk wel heel erg wennen voor de kinderen maar ook voor mij. Gelukkig zijn er veel bekende gezichten binnen de vereniging waar je altijd op terug kan vallen. Dit maakt Synergo ook zo’n fijne vereniging.

Ook heb ik al een aantal leuke wedstrijden gezien van de jeugd bij de breedtesport en wedstrijdsport. Vooral de ‘kinderen’ die ik vroeger zelf heb getraind en nu zelf een team enthousiast trainen en coachen is gaaf om te zien!

Natuurlijk komt de officiële opening van de sporthal eraan en daar ben ik dan ook aanwezig om te helpen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het een leuke en mooie dag word!

Sociale Buurtmarkt

BSC 201810 sociale buurtmarktZaterdag 8 september ben ik bij de sociale buurtmarkt aanwezig geweest voor Synergo bij Sporthal de Dreef, waar de kinderen en ouders in de wijk kennis konden maken met korfbal. Naast korfbal konden de kinderen zich bijvoorbeeld zich laten schminken of een bakje popcorn eten. Vooral het samenkomen in de wijk met elkaar verbindt.

Op straat gaat korfbal er anders aan toe dan bij de vereniging. Er zijn wat minder regels (ongeschreven) maar de kinderen maken meer afspraken tijdens het spel. Ook omdat veel kinderen komen ‘aanwaaien’. Naast het korfbal had ik ook muziek meegenomen en natuurlijk moest ik tijdens het korfballen de muziek aanpassen, want ja ik moest wel meegaan met de tijd en geen SAAIE muziek opzetten.

Wijk/scholen

Begin oktober ben ik gestart in de wijk waarbij ik 5 onderschoolse lessen geef bij de Marcusschool, OBO de Gagel en de Mattheusschool. Hierna kunnen de kinderen van deze scholen zich aanmelden voor 5 naschoolse lessen die we op 1 locatie geven. De school waar ik nu les geef, is OBO de Gagel. Vanaf eind oktober start ik bij de andere scholen in West.

Het doel van de lessen is om de kinderen enthousiast te maken voor korfbal, maar het is ook belangrijk dat de kinderen leren dat sporten leuk is en niet alleen vermoeiend.

BSC 201810 training op scholenBSC 201810 training op scholen2

Kangoeroedag

Eind oktober/ begin november start ik bij een van de scholen in West waarbij ik een kangoeroedag (kleutergroepen) organiseer op een school of bij de vereniging. Op de website, Facebook of Insta houd ik jullie op de hoogte.

Sportdag

Dinsdag 23 oktober is er van 12:00 tot 14:00 een sportdag voor kinderen uit de wijk Overvecht waarbij ze kennis kunnen maken met verschillende sporten waaronder korfbal. Dit is in Sporthal de dreef en doen we samen met ons wijksportteam.

Binnenkort geef ik jullie weer een update over wat ik doe als buurtsportcoach in de wijk, maar ook voor de vereniging!

Groeten,
Casper de Bruijn

 

Zie ook