Nieuwe regels, commissie en scheidsrechters

Elf Synergo-leden waren aanwezig bij de scheidsrechtersclinic. Allereerst vertelden de commissieleden wie wat doet in de commissie en waar je terecht kan als er vragen zijn. Vervolgens namen we de veranderde spelregels door. Het laatste gedeelte was de praktijk; uitproberen tijdens de partijtjes van de selectie.

Sander S. regelt vanuit de scheidsrechterscommissie de indeling en aanwijzing van de Synergo-scheidsrechters. Kevin onderhoudt de contacten met het KNKV en Wouter is de contactpersoon voor vragen op het veld.

Veranderde regels

Eén van de veranderde regels is dat de junioren- en seniorenwedstrijden 2x 30 minuten duren vanaf dit nieuwe seizoen. Ook de plek van de coach in en rondom het veld en de mogelijkheid van twee time-outs voor beide ploegen.

Hier stond de vraag centraal hoe je als scheidsrechter omgaat met de veranderde regels. Voor de aanwezige coaches was dit natuurlijk ook een inspiratie hoe je met scheidsrechters omgaat die de (nieuwe) regels nog niet helemaal goed kennen…

Scorebord bedienenJuryvoorzitters

Met het kampioenschap en promotie van Synergo 1 naar de eerste klasse gaat dit team in de zaal spelen met een schotklok. Voor de zeven thuiswedstrijden van S1 is er dan een jurytafel met een juryvoorzitter, een tijd- en scorewaarnemer en een schotklokbediener.

Er zijn al drie juryvoorzitters gevonden; Peter S, Jari en Tim. Voor de overige functies zoeken we nog een aantal vrijwilligers. Tijdens de training van de selectie (en bij de B1) kun je hiermee vooraf oefenen.

Lijkt het je ook leuk om de tijd- en scorewaarneming te doen of de schotklok te bedienen? Meld je aan bij Wouter!

Tijd voor de praktijk

Tijdens de partijtjes van de selectie floten Myka, Kevin, Wouter en Joyce. Hierbij letten de scheidsrechters op wat ze nog lastig vonden en wat zij nog even wilde uitproberen.

Scheidsrechtersclinic-Wouter

Scheidsrechtersclinic-Myka Scheidsrechtersclinic-Joyce Scheidsrechtersclinic-Kevin

Tot slot

Na afloop was er nog een drankje en sloten we de avond af. Wellicht tot 23 augustus bij de avond over het behalen van het spelregelbewijs?!

Namens de scheidsrechterscommissie,
Wouter.

 

Zie ook