Sparren over inrichting nieuwe clubhuis

Vrijdagavond 16 februari kwam een mooie groep clubgenoten samen om inkleuring te geven aan de uitkomsten van de gehouden enquête over de inrichting van ons nieuwe Synergo-clubhuis.

De avond begon met een korte introductie door Rita, Sander en Huub over de voortgang van de bouw, de indeling van het clubhuis en de reeds vaststaande uitgangspunten. Bijvoorbeeld de vloer en de glazen wanden met zicht op het veld en de zaal.

Oud-lid Thomas Haukes verzorgde een mooie voorbeeldschets van hoe de ruimte ingedeeld kan worden.  Wendy presenteerde daarna de uitkomsten van de enquête over de inrichting, die door 80 leden is ingevuld. Daaruit kwam naar voren dat de voorkeur uitgaat naar een gezellig, functioneel en duurzaam clubhuis met neutrale kleuren en met gebruik van voornamelijk hout, metaal en glas. Met aandacht voor mooie verlichting, planten, foto’s en kleuraccenten om het geheel aan te kleden en voor ‘flexibiliteit’ van het meubilair.

Aan de slag

Op basis van die uitgangspunten had Esther een twintigtal voorbeelden geselecteerd van bestaande sportkantines die door de leden in groepjes werden besproken en beoordeeld: wat is leuk, mooi, handig, functioneel en wat willen we echt niet.

Uitkomsten

De uitkomsten van de groepjes kwamen verrassend genoeg redelijk overeen. Een tweetal voorbeelden had duidelijk de voorkeur. De leden vonden vooral de industriële uitstraling en de combinatie hout en staal mooi, evenals het plafond en de stapelbare stoelen. Ronde tafels vindt men leuk, maar minder praktisch. Specifiek ook de bar en de krukken van voorbeeld 1.

Inrichting brainstorm-2

Voorbeeld 1

Inrichting brainstorm-3

Voorbeeld 2

Uit andere voorbeelden kwamen leuke ideeën en tips naar voren, zoals bijvoorbeeld over het plafond, de clubsfeer die via fotobehang (maar niet te expliciet) terug kan komen, efficiënt gebruik van meubels en metalen lampen. Al met al meer dan genoeg aanknopingspunten voor de inrichtingscommissie om mee aan de slag te gaan.

En verder

De volgende stap is het maken van één of meerdere inrichtingsvoorstellen waar we de voorkeur over kunnen uitspreken. Deze presenteren we tijdens een tweede avond, waarvoor snel een datum volgt!

Het was een zeer geslaagde avond, met veel inspiratie. Veel dank iedereen aan iedereen die zijn bijdrage geleverd heeft!

Esther, Huub, Rita, Sander Ha., Wendy.

 

Zie ook