Aanpassing assortiment kantine

Afgelopen periode hebben we door het nieuwe kassasysteem inzicht gekregen over de verkoop van producten in onze kantine. We weten nu beter wat goed loopt en wat minder of totaal niet loopt.

Ook de omzetgegevens van 2016 (die waren minder dan 2015) zijn redenen om het een en ander in gang te zetten.

Wat gaat er veranderen?

  • Terug naar frisdrank uit de fles. Blikjes frisdrank zijn 3 jaar geleden geïntroduceerd maar daarbij is de prijs niet aangepast. Hierdoor lopen we inkomsten mis. En het scheelt veel afval!
  • De tosti’s weer zelf maken. De kant en klare tosti’s zijn vaak niet voorradig bij de groothandel en moeten we toch zelf aan de slag. En zelfgemaakt is lekkerder…
  • Het assortiment aan candybar verkleinen. We moeten nu te veel weggooien wat over de datum is. De toppers blijven er in.
  • Voor trainers, coaches en scheidsrechters blijven de gratis consumpties. Maar ook hier een beperking in het assortiment; koffie, thee en frisdrank. Duurdere sportdranken dus niet meer.

We denken met deze aanpassing al en aanzienlijk deel van een financieel gezonde kantine op orde te hebben. Dit is ook één van de acties om in totaal € 20.000 te besparen binnen de vereniging.

Namens het bestuur en kantinecommissie,
Huub Geerdink.

 

Zie ook