Op zoek naar… een nieuwe voorzitter

Om maar met de deur in huis te vallen; we hebben nog geen nieuwe voorzitter gevonden. Helaas! De afgelopen maanden hebben we niet stilgezeten en zes enorm enthousiaste en constructieve (koffie)gesprekken gevoerd met mensen binnen onze vereniging. Op dit moment volgt er met een andere kandidaat begin januari een tweede gesprek.

We hebben een aantal mensen gepolst of ze zelf interesse hebben of iemand anders weten die mogelijk interesse heeft. Ook heeft de klankbordgroep een aantal mensen aangeraden. Met hen hebben we ook gesproken.

De aanpak

  • √ Vaststelling profiel door het bestuur
  • √ Overleg met klankbordgroep ter advisering van Mascha en Mamoun
  • √ Informeel overleg met mogelijke kandidaten door Mascha en Mamoun
  • Formele gesprekken met kandidaten (Mascha, Mamoun en bestuur)
  • Nieuwe voorzitter wordt ingewerkt door het bestuur (initiële streefdatum 1 februari)
  • Benoeming nieuwe voorzitter tijdens JAV (juni 2017)

De ‘trend’ in alle gesprekken is dat elke kandidaat aangeeft dat beschikbare tijd voor de voorzittersrol een probleem is. Vooral op de manier hoe Anne de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan haar voorzittersfunctie. Maar alle kandidaten dragen onze vereniging een warm hart toe en zij zijn allen bereid verder te praten over de mogelijkheid om op projectmatige basis het bestuur te ondersteunen.

Bestuur

Het idee is om de (bestuurs)taken meer evenwichtig te verdelen en enkele -door de bestuursleden aan te geven- taken over te dragen aan deze groep mensen. Zo kunnen we de huidige bestuursleden ontlasten en verdelen we de taken over meer mensen, zonder een vergroting van het aantal bestuursleden.

Taken-ideeën-totaalplaatje3 met tekst

We hebben dit idee inmiddels met het bestuur besproken en bespreken dit in de loop van januari verder met het bestuur en deze zes mensen samen en werken het dan meer uit.

En de nieuwe voorzitter?

Die zoektocht duurt voort… Zoals eerder aangeven hebben we begin januari een tweede afspraak met een kandidaat. Het (koffie)gesprek was een eerste kennismaking en vanuit beide partijen zien we veel aanknopingspunten voor een tweede gesprek. Mocht ook dit gesprek wederzijds positief zijn, dan plannen wij op korte termijn een afspraak met het bestuur om de kandidaat formeel aan het bestuur voor stellen.

Uiteraard: mocht je jezelf of iemand anders willen aandragen voor de functie van voorzitter, dan horen wij dit nog steeds graag!

Wordt vervolgd!

El Mamoun Loukili
Mascha Berrens

 

Zie ook