Més que un club!

‘Més que en club’, de slogan van FC Barcelona ‘meer dan een club’ is de laatste weken ook op ons van toepassing. 

Wat gebeurt er dan allemaal? Om te beginnen met onze schoolkorfbaltoernooien. Twee vrijdagen met honderden kinderen, twaalf speelvelden, meer dan 100 teams. Afgelopen vrijdag was het de beurt aan de groepen 6, 7 en 8 en zag ik onder andere een razend spannende finale van de groep 8, waar Regenboog uiteindelijk met 4-3 wist te winnen. Schoolkorfbal is elk jaar weer een mega-organisatie (niet alleen op de dag zelf, denk ook aan talloze clinics op scholen) en het was dit jaar weer heel straks georganiseerd door de schoolkorfbalcommissie. De eerste nieuwe kinderen trainen alweer mee met de F- en E-teams. Top!

Even eerder was de korfbalfinale in de Ziggodome. Ruim 12.000 korfballers, het grootste binnensportevenement uit de Nederlandse geschiedenis en de best bekeken korfbalwedstrijd ooit. Van die 12.000 waren er 100 van Synergo. Welke andere korfbalvereniging doet dat ons na? Sarah en Gaby uit de A1 deden dit jaar de organisatie perfect, met leuke extra’s zoals een clinic van André Kuipers en een toto met als prijs een shirt van het Nederlands team.

Gelukkig wordt er ook nog gekorfbald. Synergo 1 maakte gehakt van de concurrent Steeds Hooger en ligt op kampioenkoers.  De zaalindeling voor komend jaar is inmiddels bekend en Synergo 1 gaat op de zaterdagavond mooie streekderby’s spelen tegen onder andere DOS uit Westbroek, MIA uit Amersfoort, Odik uit Barneveld en Victum uit Houten. Synergo E1 won zaterdagochtend weer van Dalto en pakte het kampioenschap in één van de sterkste poules van de 1e klasse. Wát een talenten! Sowieso vallen de Synergo-ploegen op door hun snelle aanvalsspel, een mooi resultaat van de inzet op de trainersbegeleiding de afgelopen jaren.

Zijn we er dan al? De kampcommissie is volop in voorbereiding en de aanmeldingen stromen binnen. De teller staat op 55 en je hebt nog een week om je op te geven. Doe het snel! Vanavond is er single-feestje (je weet wel, die oude CD’s) in de kantine en er wordt door Mamoun en Mascha inmiddels gezocht naar een opvolger voor Anne. Binnenkort komt er een mooi feestje voor onze fantastische vrijwilligers en dan gaan we alweer richting een einde van dit mooie seizoen 2016-2017…

Synergo: més que un club!

Namens het bestuur,
Oskar
Bestuurslid korfbalzaken

Ps. de korfbalcommissie is gestart met de indeling van de seniorenteams voor het seizoen 2016-2017. Kijk in je mail of lees er hier meer over.