Synergo gaat de stad in

Op het moment dat het goed gaat met je, is het belangrijk om iets terug te doen of meer te doen. Wat mij betreft een heerlijke uitspraak van de nieuwe voorzitter van de VSU Hanneke Marel. 

De een-na-laatste bestuursvergadering sloten Oskar, Jeroen en ik af met de constatering dat het goed gaat met de club, binnen de club en buiten de club. En dat dat komt door al onze vrijwilligers die ervoor zorgen dat alles op rolletjes draait en we dagelijks en wekelijks invulling geven aan onze twee clubpijlers: Korfbal voorop en Synergo is mijn korfbalclub.

“Wauw”. Zeiden wij. Wij zijn wekelijks weer onder de indruk van de dingen die gebeuren, de inzet die wordt getoond en genieten van de spontane verbeteringen die in worden gezet. Synergo is gezegend met veel kader, met deskundig kader en betrokken kader. Dat uit zich vervolgens in mooi korfbal, beter korfbal en vooral plezier in korfbal. We hebben heel veel teams en een langzaam hoger niveau over de hele linie. Met als klapper volgend jaar het eerste team dat na 6 jeugdteams in de eerste klasse mag gaan uitkomen. Want daar rekenen we zo op de helft van dit seizoen ondertussen op. Het uit zich ook in leuke evenementen zoals Sinterklaas, kerstdiner, een fout kerstfeest, de bierproeverij en de nieuwjaarsborrel in een mooie samenwerking met de kantinecommissie.

De Korfbalcommissie evalueert 11 januari de werkwijze met teamcoördinatoren, de nieuwe structuur en zal zeker verbeterpunten benoemen. Eric Grendel en ik evalueren a.s. zondag de samenwerking tussen de trainers en de selectiespelers. En zullen zeker verbeterpunten benoemen. Er volgt een focusavond werving, want er zijn zeker verbeterpunten te benoemen op de wervingsactiviteiten, met name de conversie ‘de inspanning omzetten in daadwerkelijk nieuwe leden’, daar moeten we met elkaar naar kijken. De scheidsrechterscommissie vergadert 18 januari over het werven van scheidsrechters en het verhogen van de spelregelkennis bij jeugdleden. Oftewel, er zal altijd hard gewerkt worden aan de structuur van onze eigen korfbalclub.

6elustrumHebbesSynergo gaat de stad in, kopt dit bericht. Dat deden we al in de wijken, gericht op het laten kennismaken van jeugd met onze sport en onze club. Dat deden we al bij VSU, de gemeente en op netwerkborrels. Nu doen we het nog concreter voor de sporthal. Januari is de maand van de besluiten. Waar komt ie te staan? Gaat de kantine plat? Wat komt ervoor terug? Hoe financieren we de nieuwe locatie? We houden jullie op de hoogte via updates die we op de tribune uitdelen op zaterdag en zondag.

De stad in gaan we komende tijd vooral om ervoor te zorgen dat onze accommodatie op die fantastische plek in Utrecht zoveel mogelijk levert voor Synergo leden en iedereen die wil komen bewegen, of gewoon op een gezellige plek wil zijn. Onder leiding van MVV hebben ca 12 leden de afgelopen tijd vorm gegeven aan de 3e pijler van Synergo: Synergo is een sociale club. We nodigen je uit om op 25 januari in de kantine mee te komen praten over deze sociale plannen. Komende weken zijn er gesprekken over verlenging en uitbreiding van de combinatiefunctionaris, subsidie Sportimpuls, de aanpak Vitale Verenigingen sportparticipatie Overvecht, promotie korfbal in Utrecht met 8 korfbalclubs en gaan we op bezoek bij VV De Meern.

Maar we starten a.s. zaterdag lekker dichtbij: studentenvereniging Hebbes viert haar 6e lustrum met als thema ‘Te land, ter zee en in de lucht’ en start deze 9 januari met een openingsreceptie ‘Schiet ‘m er af!’ Gefeliciteerd!

Namens het bestuur,

Anne