Het Digitale Wedstrijdformulier nu ook voor de jeugd!

Het DWF, zoals het formulier afgekort heet, is toe aan de volgende en laatste stap: breedtekorfbal bij de jeugd. Vanaf februari wordt het verplicht, maar coaches, aanvoerders en scheidsrechters worden nu al aangemoedigd het te gebruiken.


Wat is het DWF?
Het Digitale Wedstrijdformulier (DWF) is de plaatsvervanger voor de papieren versie, die na de wedstrijd door coaches, aanvoerders en scheidsrechters gezamenlijk gecheckt en ingevuld wordt. Dat is in deze tijd van smartphones en overal verbinding hebben hopeloos ouderwets. Nu is er de Sportlinked-app om de formulieren digitaal te ondertekenen. De korfballeague, alle senioren en de wedstrijdklassen gebruiken deze app al veelvuldig. Nu is het de beurt aan de jeugd breedtekorfbal. Dat zijn bij Synergo bést nog veel teams!

Het DWF zit dus in een app?
sportlinkedJa! In de Sportlinked App. In augustus 2014 heeft Sportlink de app Sportlinked geïntroduceerd voor waterpolo, handbal en korfbal. Met de app blijf je eenvoudig op de hoogte van je team, de prestaties en het programma. Daarnaast kan de scheidsrechter resultaten doorgeven en kunnen alle teamleden hun spelersopgaaf via het wedstrijdformulier doen op een tablet of smartphone.

Hoe werkt het DWF dan?
Hieronder kort de stappen met links naar de Sportlinked handleidingen. We gaan er voor het gemak vanuit dat je de app nog niet kent en nog geen account hebt.

Zorg dat je je lidnummer bij de hand hebt voordat je begint!

1. De Sportlinked-app downloaden
Allereerst heb je de app nodig. Hij is er voor Android en Apple. De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via: www.sportlinked.nl.

2. Registreren & koppelen
Na het downloaden kun je de app openen en dan zie je de knop ‘Registreren’. Hoe dat werkt, lees je hier:
https://docs.sportlink.nl/display/SCS/Registreren+en+inloggen

Registreren is stap 1. Koppelen is stap 2. Dat staat hier:
https://docs.sportlink.nl/display/SCS/Koppelen+aan+gebruiker

Noot: klopt je e-mailadres niet? Stuur dan even een mailtje naar ledenadministratie [at] synergo.nl om het juiste e-mailadres door te geven. Het kan zijn dat we in de administratie nog een oud e-mailadres hebben. 

3. Het DWF gebruiken
Zijn alle bovenstaande stappen gelukt, dan kun je het DWF gebruiken. Hoe dat werkt, staat hier:
https://docs.sportlink.nl/display/SCS/Mobiel+Digitaal+Wedstrijd+Formulier

Tip: bereid je goed voor op de wedstrijd door de bovenstaande links ruimschoots van tevoren eens doorgenomen te hebben. Zo voorkom je vervelende verrassingen na de wedstrijd.

Wie moeten die app op hun smartphone of tablet hebben?
Iedereen, of tenminste meerdere mensen uit één team, is handig voor het geval je een keer aanvoerder of scheidsrechter bent. Scheidsrechters en coaches hebben hem ook nodig.

Maar wat nou als ik geen smartphone of tablet heb (of een Windows Phone)?
Niet getreurd! Althans. Er moet tenminste 1 persoon/ouder (uit 16 (of 8, bij de E/F) + 2 coaches + 1 scheidsrechter) een smartphone hebben bij de wedstrijd om het DWF te kunnen vullen. Heb je nog geen account en geen smartphone, zorg dan even dat je – het liefst voor de wedstrijd of nog eerder – een telefoon van iemand anders kan lenen en de stappen hierboven genoemd kan doorlopen om een account aan te maken. Zo kan je bij de wedstrijd relatief snel met je account de wedstrijdinformatie compleet maken.

Zoek je een ervaringsdeskundige?
Vraag scheidsrechters die seniorenwedstrijden fluiten of aanvoerders van seniorenteams naar hoe het werkt.

Is er ook een papieren handleiding?
Jazeker! In de zaal komt in één van de kisten een uitdraai van de eerdergenoemde website te liggen, zodat je het op papier nog eens na kunt lezen bij de wedstrijd.

Succes allen, deze tweede helft van het zaalseizoen!