Schoolkorfbaltoernooi: achter de schermen

Aan het begin van het jaar denken wij  altijd, ‘het schoolkorfbaltoernooi dat is nog zo ver weg’! Toch zijn ook deze maanden weer voorbij gevlogen. De weersvoorspellingen waren de hele week fantastisch, maar zou het ook echt zo zijn? En ja hoor, de zon scheen uitbundig!

Om 12.00 uur begonnen Janwillem Wind, Ron van Vliet en George Engels met het uitleggen van alle velden. Het is ieder jaar weer een puzzel en Ron maakte er een sport van om Janwillem en George op de kast te jagen met zijn vragen. Aan wie ligt het nu wanneer er altijd weer discussies ontstaan? Wie weet gaan wij dit komende week ontdekken. Janwillem zal er vrijdag 17 april niet bij zijn. Wij gaan hem zeker missen, maar wensen hem ook heel veel plezier.

Voor de schoolkorfbalcommissie was het stressen, doordat wij het wedstrijdprogramma op het laatste moment nog hebben moeten omgooien, maar ook wij waren om 15.00 uur klaar voor de start.

Schoolkorfbal2015-02 Schoolkorfbal2015-01

Het wedstrijdsecretariaat werd in gereedheid gebracht.

De eerste kinderen meldden zich rond 15.15 uur en voor wij het wisten was er bijna geen kunstgras meer te zien, zoveel mensen vulden ons veld. Het enthousiasme was enorm, de kinderen stonden te springen om te starten met de wedstrijden. Exact om 16.00 was het zover. Ook dit is ieder jaar weer een topprestatie dat het ook lukt om op tijd te beginnen. Rita bedankt voor het omroepen van de wedstrijden! Ik heb voor het eerst sinds jaren ook zelf kunnen genieten van de wedstrijden, kunnen praten met leerkrachten en ouders en kinderen kunnen aanmoedigen.

Druk…

Hoe verder het toernooi vorderde, hoe drukker het rond het wedstrijdsecretariaat werd. De ROC-Studenten en Dalila & Lisa haalden de uitslagen op bij de scheidsrechters op de velden. Korijn was verantwoordelijk voor het invoeren van alle uitslagen in Teamsport Planner. Hij werd soms gek van al die kinderen. Maar het is je gelukt Korijn, top! De samenwerking met Marieke, Lizzie en Elise liep als een trein.

Pannenkoeken eten

Zoals ieder jaar konden tussen de wedstrijden door weer heerlijke pannenkoeken worden gegeten. En wat waren ze lekker! Wij willen hierbij dan ook alle ouders en leden die hebben gebakken bedanken! Nog een speciaal bedankje aan Ali Harskamp die ons ieder jaar opnieuw helpt bij dit enorme proces en geen pannenkoek of magnetron meer kan zien na zo’n toernooi. Ook een speciaal bedankje aan Floor Lintmeijer, Maaike Lof, Lizet Keuning en Cindy Jansen. Zij hebben ruim 700 pannenkoeken uitgedeeld aan al die kinderen die rond hun tafel stonden te springen.

Einde toernooi

Prijsuitreiking en dan opruimen! In een snel treinvaart werd het hele terrein opgeruimd door alle vrijwilligers. Het was weer een zeer geslaagd toernooi en wij kijken dan ook met trots terug op deze dag!  Gelukkig waren Mendel van Griethuysen en Jeroen Kuijpers er voor de schoonmaak van de kantine. Echt top heren!

Top omzet gedraaid!

Wij willen ook graag alle vrijwilligers achter de bar (Sander Ho, Huub Geerdink, Miranda van der Hulst) en natuurlijk onze vaste patatbakkers en uitdelers (Sander Ha, Gerrit Ha en Paula) super bedanken. Wij dachten dat er vorig jaar veel patat was gebakken, maar niet alleen worden er records gebroken door het aantal teams en scholen die mee willen doen, maar er is dit jaar ook een record aan patat gebakken. Maar liefst 115 kg patat! Aan het einde van het toernooi waren onze voorraden bijna geheel op.

Dit gold niet alleen voor de bar, maar ook de snoepkraam was leeg. Loes de Winter en Joyce van Luijn bedankt voor jullie inzet! En natuurlijk nog een compliment voor onze kantinecommissie voor de inkopen en Rita voor de heerlijke soep.

Bedankt!

Alle vrijwilligers van Synergo (scheidsrechters, barmensen, geluid, begeleiders, pannenkoekenbakkers, pannenkoeken-uitdelers, de EHBO, materiaal vervoer, trainers, vuilnis wegbrenger, ROC-studenten, snoepverkopers en patatbakkers etc. BEDANKT!

Dit weekend even bijkomen met z’n allen, maar maandag 13 april is de training voor de groepen 3 en 4 al weer! Wij verwachten maar liefst tussen de 100 en 120 kinderen. Het toernooi is op vrijdag 17 april, Synergo-veld, start wedstrijden: 16.00 uur!

Tot vrijdag 17 april!
Elise, Lizzie, Marieke en Ineke.

 

Zie ook