Dag veld, Welkom zaal!

Het zaalseizoen, voor de één een genot en voor de ander een ramp. Vaak hoor je de opmerking:” we zien iedereen dan zo weinig” of “ je blijft minder snel kijken”. Eigenlijk best raar. Het zaalseizoen is namelijk de basis van onze korfbalsport.

Kijk maar naar het KNKV en de korfballeague. Alles draait om het zaalseizoen. Clubs als OVVO en Dalto gebruiken het veld als opwarmertje naar de zaal. Bij Synergo zie je dit ook een beetje gebeuren. Nog erger, we hebben zelfs besloten om op zaalafmetingen te gaan spelen.

Nog mooier: we hebben gewoon brutaal de zaalafmeting op ons veld laten spuiten om ons zo voor te kunnen bereiden op de zaal.

Ja je leest het goed, ook bij ons gebeuren er bijzondere dingen. Natuurlijk is dit een grapje met een knipoog. Maar daar gebeuren de komende dagen er wel meer van. Want met Klaverjassen en Halloween voor de deur, is onze kantine weer goed bezet komend weekend.

En dan ook nog die leuke oefenwedstrijden in de zaal, op de tribune, hoog van het veld, maar wel droog en/of geen last van de zon. Net hoe je het wilt noemen.

Wat dan met onze juist net nieuwe reclameborden zul je denken! Nou verrassing, we hangen er gewoon ieder weekend een paar op in de hal. Gewoon omdat we een klein beetje mee willen doen aan de zaal-gekte.

Maar goed, de zaal is begonnen, het veld is voorbij. Met groot enthousiasme zijn we met zijn allen na de zomer begonnen. Een vernieuwde kantine, zaallijnen op het veld, reclameborden en een nog meer nieuw spul. Allemaal leuke dingen, maar toch wil ik ook nog even stil staan bij de “ mindere” zaken.

Want is het jou ook niet opgevallen, dat onze vernieuwde kantine, eigenlijk steeds rommeliger is geworden? Dat ouders de kinderhoek laten gebruiken door hun kroost, maar ze vergeten het gebruikte speelgoed terug op te bergen? Dat we een tassenrek hebben, wat eigenlijk een opslag plaats is voor alles en iedereen. Dat we volle vuilnisbakken niet vol genoeg schijnen te vinden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nee het is geen zeuren van me, maar ‘t zijn zaken die opvallen.

Ja en zo hebben we nog wel een paar puntjes die we zeker na de zaal met z’n allen zouden moeten verbeteren. Want het is al vaker gezegd, gedraag je op de club zoals je je thuis ook dient te gedragen ;-).

Iets heel anders:

Volgende week vrijdag organiseert het bestuur weer een commissieavond bij onze Voorzitter thuis. Tijdens deze bijeenkomst worden bespreken we de gang van zaken, en maken we plannen voor de komende maanden. Daarnaast is het altijd goed om samen met de verschillende commissies te brainstormen.

Deze commisiesavonden zijn primair bedoelt voor de commissies maar als u als enthousiast ouder en/of lid eens een keertje aanwezig wilt zijn, u bent van harte uitgenodigd ( laat het wel even weten via bestuur@ )

Zoals je in mijn vorige verhaal heb kunnen lezen, zit ik nog steeds lekker in de USA. Gister het ik voor het eerst een raketlancering meegmaakt op Cape Canaveral ( bij de NASA ). Dat was gaaf! Het lijkt een beetje op de eerste maanden van mijn bestuursfunctie. Aftellen tot de ledenvergadering en dan gooooooooooo.

Op dinsdag 4 november nog even de tussentijdse verkiezingen hier meemaken en dan hub het vliegtuig in en naar de zaal. Woensdagavond is er namelijk ook de eerste zaalwedstrijd van de midweek en die kan ik natuurlijk niet missen.

Zoals een oud hoofdtrainer  altijd zei: Have Fun and Enjoy!

Marc